Project Fantastische dieren bij Kleuteruniversiteit

Project Fantastische dieren bij Kleuteruniversiteit

WIN Mijn laatste project is er: Fantastische dieren bij Kleuteruniversiteit. Een avontuurlijk project aan de hand van het prentenboek ‘De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren’ van Jozua Douglas (mijn man) en Loes Riphagen. Je kunt een exemplaar van het project winnen. 

Fantastische dieren bij Kleuteruniversiteit

De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren

Dieren; voor alle kinderen een fascinerend thema. Want wat zijn er veel verschillende soorten! En wat kunnen de dieren allemaal spannende dingen! Jozua Douglas schreef   ‘de Grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren’.

De titel van het boek vertelt precies wat voor soort dieren je allemaal tegen zult komen. Heb je bijvoorbeeld wel eens van een blobvis gehoord? En wist je dat de tanden van een krokodil schoongehouden worden door een vogeltje? Het boek staat vol met leuke weetjes.

De illustraties van Loes Riphagen zijn prachtig en heel geschikt voor kinderen van 4 en 5 jaar.

Lees ook: RECENSIE EN LESTIPS BIJ ‘DE GROOTSTE, DE GEVAARLIJKSTE EN ANDERE BIJZONDERE DIEREN’

Project Fantastische dieren

In het project ga je met Frank Fronk (een knipoog naar die beroemde bioloog) op zoek naar bijzondere dieren. Je leert alle dieren uit het boek kennen en je kunt er plaatjes van verzamelen met de kinderen.

Doelen

Er komen verscheidene doelen aan bod. Zo leren kinderen te luisteren naar de muziek van de walvis. Ze leren de begrippen lang-kort en serieren op lengte. Ze leren de beginklank van een woord. Oefenen met gewicht. Ze verdelen dierennamen in klankgroepen. Ze rijmen op dierennamen. Ze herkennen de begrippen snel en langzaam. Ze kennen de volgorde van de telrij en ze breiden hun woordenschat uit.

Win

In samenwerking met de Kleuteruniversiteit mag ik twee exemplaren van het project weggeven.

Wat moet je doen?

Ga naar het project bij de Kleuteruniversiteit en zet hieronder in een reactie welke les je kunt inzien. Zet er ook bij waarom je het graag wilt winnen.

Dinsdag 10 januari maak ik de twee winnaars bekend.

Gerelateerde berichten