Recensie en win De Pieten maken het bont

Of je nou wel of niet Sinterklaas zonder zwarte piet viert, De pieten maken het bont is een mooi prentenboek met pieten in alle kleuren van de regenboog. En je kunt het nu winnen!

Win De pieten maken het bont

De Pieten maken het bont

In De pieten maken het bont gaat Sinterklaas op vakantie. Piet Scrabadoelie mag het overnemen. Hij krijgt instructies van Sinterklaas. Maar natuurlijk gaat er toch van alles mis. Gelukkig heeft Sinterklaas het blauwe boek ook achter gelaten waar de tip van de regenboogpieten in staat. En zo komt gelukkig alles toch nog goed.

Wat vind ik?

Of je nou mee doet aan de zwarte pieten discussie, de traditie wilt behouden of juist niet, dit boek is leuk voor ieder kind. De pieten hebben allemaal een eigen naam. het boek is vol kleuren, de pieten ook. De regenboogpieten zijn nieuw, echte helpers en spreken tot de verbeelding. De illustraties zijn kleurrijk, mooi gedetailleerd en lief. Het verhaal is wat aan de lange kant en hier en daar wat moeilijk. Maar met veel uitleg (en wat woordenschatonderwijs) kom je een heel eind.

Doen

Patronen

Het boek start met vlaggetjes met een patroon erin, de kleuren van de vlaggetjes komen steeds terug. De pakken van de pieten hebben ook een speciaal patroon.
Laat de kinderen zelf een vlaggenlijn en/of een pakje van een piet ontwerpen. Geef aan dat een patroon iets is wat steeds terug moet komen.

Scrabadobbels

In het boek hebben de bakpieten bedacht om Scrabadobbels te maken, pepernoten, maar dan vierkant. Maak ook Scrabadobbels. Bak ze zelf met pepernotenbeslag of snijd ze uit gewone pepernoten. Laat de kinderen bouwen met de Scrabadobbels.

Rijmpjes

Laat de kinderen ook gekke rijmpjes verzinnen waar ze om kunnen lachen, zoals in het boek. Bijvoorbeeld: Ik sta bij je op de stoep, omdat ik graag op je wc poep. Deze melk is voor Jan, want hij plast er alleen maar van. Met dit pak krijg ik je wel stil, het past goed onder je bil.

Regenboogpiet

Laat de kinderen een regenboogpiet schilderen. Zorg voor een rond gezicht op papier, waar de kinderen een regenboog in kunnen verven.

Winnen

Ik mag twee winnaars blij maken met het boek.

Wat moet je doen?

Like mijn Facebookpagina en die van Clavis uitgeverij.  Deel het bericht.
Op dinsdagavond 17 november trek ik de winnaar uit alle likes.

Veel succes!