Welke kleuter houdt nou niet van poep? Heerlijk om lekker over poep te mogen praten in de kinderboekenweek. En voor de wat nettere leerkrachten en ouders: er staan ook andere versjes over dieren in het boek. Je kunt het boek nog winnen ook! Recensie en win De poepfabriek

De poepfabriek

De poepfabriek

In De poepfabriek schrijven Marianne Busser en Ron Schröder verschillende versjes over dieren. In elk versje komt een raar maar waar weetje voor over de dieren.
Anders dan de titel doet vermoeden, gaat het boek niet alleen over poep. Na het eerste versje, de olifant als De poepfabriek, komt er een versje over een veel slapend beertje, heel veel muisjes en een spugende kameel.

Wat vind ik?

De titel vind ik al fantastisch. Welke kleuter houdt nou niet van poep? Ik hoopte dus dat het boek ook verder over poep zou gaan. Maar gelukkig zijn de andere versjes ook erg leuk. Allemaal raar maar waar weetjes over de dieren, sluit dus goed aan bij de kinderboekenweek. En het boek is nu maar 4,99, daar kun je je geen buil aan vallen.
Boeken die rijmen vind ik altijd fijn. De kinderen kunnen de zinnen zelf proberen af te maken en goed het rijmen oefenen. Het leent zich er ook voor om op te zeggen tijdens bijvoorbeeld de afsluiting van de kinderboekenweek.
De illustraties zijn verfrissend met echte elementen en verschillende illustraties erin, erg leuk gedaan!

(Les)tips

Rijmen

Dit boek nodigt natuurlijk uit om veel te rijmen. Laat de kinderen het laatste woord zeggen van een zin. Maak zo samen de rijm af.
Kunnen de kinderen nog meer woorden bedenken die erop rijmen?

Versjes maken

Laat de kinderen zelf een versje maken bij hun lievelingsdier. Help ze met het rijmen.

Rekenen

De olifant poept wel zeven kruiwagens vol. Laat de kinderen bedenken hoeveel emmers poep (boots het na met bijvoorbeeld zand) er in een kruiwagen passen. Zet een kruiwagen neer en laat de kinderen emmers zand in de kruiwagen doen. Tel samen hoeveel emmers erin gaan. Laat kinderen die wat meer kunnen bedenken hoeveel emmers er dan in zeven kruiwagens gaan.

Kleuren

Marianne Busser en Ron Schröder hebben leuke kleurplaten op hun site staan. Eentje van de voorkant van het boek en een met de vrolijke muisjes.

Muziek

Bij het boek is een heerlijk lied met de versjes gemaakt. En de poepfabriek staat centraal!

Hier vind je de Poepfabriek songtekst.

Zelf poep maken

Hoe leuk is het om thuis of op school zelf poep te maken of ermee te spelen?

Klei

Maak zelf poepklei. Volg dit recept en voeg er cacao of koffiepoeder aan toe. Lekker poepkleurtje!

Ontbijtkoekpoep

Maak poep van ontbijtkoek. Dit is zelfs een proefje, fantastisch voor de kinderboekenweek! Kinderen vinden het heerlijk om hiermee te kliederen.

Win het boek!

Van Uitgeverij Moon mag ik drie exemplaren weg geven.

Wat moet je doen? 

Ga naar mijn Facebookpagina. Like en deel het bericht. Reageer snel, de actie is maar tot en met woensdag 7 oktober, de start van de kinderboekenweek. Ik maak ‘s avonds de winnaar bekend.

Veel succes!

Marianne Busser en Ron Schröder vinden het erg leuk om ingekleurde kleurplaten en filmpjes van zingende kinderen met het poepfabriek lied te zien.