Voorleestips kinderboekenweek 2015 voor 0 tot 6 jaar

Het draait in de kinderboekenweek om de promotie van kinderboeken. Maar weet je niet welk boek je voor je kind of voor de groep wilt kopen? Ik geef je voorleestips kinderboekenweek 2015 voor 0 tot 6 jaar

Voorleestips KBW2015

Voorleestips kinderboekenweek 2015

Tips per leeftijdscategorie

0 tot 2 jaar

Het is een boekje
Het is een boekje is de all time favorite van onze dreumes. Hij heeft het inmiddels wel meer dan 50 keer gelezen. En eerlijk is eerlijk, de kleuters uit mijn klas vonden het ook leuk om te horen. In het boekje vraagt ezeltje aan aap wat je met dat rechthoekige ding kan doen. ‘Kan het vliegen? Kun je ermee bouwen?’ Aap laat aan ezel zien dat het een boek is dat je kunt lezen.

Zijn grote broer Het is een boek, voor wat oudere kinderen vind ik stiekem wat minder leuk. Het boek gaat vooral over bloggen en social media. Voor mij heel leuk, maar de kinderen begrijpen er niet zoveel van.

Het grote boek van woorden en plaatjes

Aanwijsboeken zijn voor jonge kinderen heel goed om woorden te leren. Het grote boek van woorden en plaatjes is geïllustreerd door Ole Könnecke, de illustrator van Anton kan toveren. Over elk moment van de dag zijn plaatjes te vinden. Maar ook soorten eten, de seizoenen, muziekinstrumenten en sporten komen erin terug.

2 tot 4 jaar

hoi hoi wat fijn

Wil je allerlei onderwerpen en leuke prentenboeken voor peuters bij elkaar in een verzamelboek? Koop dan hoi hoi wat fijn. Het boek is speciaal uitgebracht voor de 60e verjaardag van Nijntje. Lia Reedijk, de vorige eigenaar en oprichtster van kinderboekwinkel Utrecht, mocht het boek samen stellen.
Mijn dreumes vindt vooral de auto’s leuk die erin staan en is natuurlijk dol op de verhalen van Nijntje.

Stappe stappe step

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met een versjesboek. In Stappe stappe step komen allerlei versjes waar peuters mee bezig zijn langs. Een echte klassieker met mooie illustraties.

4 tot 6 jaar

De poepfabriek

In De poepfabriek schrijven Marianne Busser en Ron Schröder verschillende versjes over dieren. In elk versje komt een raar maar waar weetje voor over de dieren. Je kunt dit boek winnen.

Grote uitvindingen
In Grote uitvindingen van mijn man, Jozua Douglas, worden alle belangrijke uitvindingen besproken op een leuke, pakkende manier. Perfect om te bespreken in de kinderboekenweek dus!

Kerntitels kinderboekenweek

Kun je nog meer tips gebruiken? Of wil je tips voor oudere kinderen? Kijk dan eens bij de kerntitels van de kinderboekenweek.

Kinderboekwinkel Utrecht

Zoek je een leuke winkel om langs te gaan, of online bij te bestellen? Kijk eens bij Kinderboekwinkel Utrecht. Vriendelijke medewerkers met kennis van zaken. Ze raden je altijd het juiste boek aan!

Meer voorleestips?

Stoere voorleestips voor vaders

Hoe je je kind thuis aan het lezen krijgt. Tips per leeftijdscategorie