Recensie: Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn

Door Marion. Het boek Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn, geschreven door Pieter Feller en Tiny Fisscher, mocht ik lezen om er op dit blog een stuk over te schrijven.

Eindelijk een echt voetbalboek….voor meiden! Lynn en haar vriendinnen voetballen in het D-team van FC Daalbergen. Het is een echt meidenteam, dat niet alleen als team samenwerkt op het veld. Als blijkt dat Lynn geen geld heeft voor nieuwe voetbalschoenen en de contributie staan ze allemaal klaar om haar te helpen. Er worden allerlei creatieve oplossingen bedacht en uitgevoerd. 

Bekijk ook begrijpend lezen voetbal

Het is een boek dat niet alleen over voetballen gaat. Vooral de vriendschap tussen de meiden speelt een belangrijke rol. Ook armoede komt aan bod, want wat gebeurt er als je de belangrijke sportattributen en contributie niet meer kunt betalen? Het vertellen aan je coach en vriendinnen is erg moeilijk. Gelukkig heeft Lynn vriendinnen en een coach die haar helpen, maar wat zou er gebeuren als die er niet zouden zijn? Iets om goed over na te denken. De voetbalwedstrijden worden spannend beschreven, net zoals een echte commentator zou doen.

Ook als je niet van voetbal houdt, maar wel van stoere meidenboeken is dit een erg leuk boek om te lezen. Het is het eerste deel uit een nieuwe serie. Voor meiden vanaf ongeveer 10 jaar.
Het boek is nu te koop voor maar €9,99