Waarom leerkrachten zin hebben in de lente

Zodra de eerste zonnestraal over het plein zijn werk doen, ontwaken leerkrachten (en leerlingen) uit hun winterslaap. Waarom leerkrachten zin hebben in de lente. 

Zodra de eerste zonnestralen zich aandienen, ren ik naar buiten en dartel ik met de koeien in het gras. Om de volgende dag met hoofdpijn en al snotterend terug gefloten te worden, o ja, hooikoorts. Maar dat mag de pret niet drukken. Het is lente!

Waarom leerkrachten zin hebben in de lente

Niet meer in het donker naar je werk
Weet je nog in de winter? Dat je je al koukleumend op je fiets in het donker een weg baande door de sneeuw? Dagen leken eeuwen te duren. Voordat je eens een straaltje zonneschijn kon opvangen…. En nu is het licht als je vertrekt. Je dag begint een stuk beter zo.

Nog licht als je thuis komt
Tuurlijk, je werkt nog steeds tot laat in de middag of zelf vroeg in de avond. Maar het is nog steeds licht! Je hebt nog tijd zat om een terrasje te pakken, die zonnestralen blijven er nog wel even.

Dol op regen
Kinderen die even flink moeten uitrazen (lentekriebels zeker)? Yes! Het regent! ‘Ja jongens, we gaan gewoon naar buiten. Trek die regenlaarzen aan, we gaan in de plassen springen!’ Succes gegarandeerd. Natte kleding ook, maar een extra set heb je altijd bij je toch?

Ontwaken
Je schijnt te ontwaken uit je chagrijnige winterslaap. De zon maakt je nu eenmaal veel vrolijker.

Boosheid lijkt verdwenen
Ook de kinderen ontwaken uit hun bozige buien. Er is rust in de klas, op het plein en in de gangen. Iedereen lijkt de zon te omarmen en alles ziet er een stuk vrolijker uit.

Vrolijke kleding
Ook de saaie, muffige wollen lange jurken kunnen de kast weer in. Daar zijn jullie weer, lieve, hippe, korte rokjes en jurkjes zonder mouwen. Oke, oké, je moet nog net een panty aan. Maar rokjesdag komt eraan! En de mannen kunnen eindelijk weer hun geliefde blouse aan. En deze keer wel elke dag een ander kleurtje graag! 😉

Zon tijdens je pauzeronde
O wat een heerlijkheid! De zon is er eindelijk weer terwijl je in de pauze buiten op het plein moet lopen. ‘Tuurlijk neem ik je pauzeronde over!’ Om vervolgens niet op te letten, maar je gezicht te warmen aan de zon.

Vrijdagmiddagborrel
Haastte iedereen zich in de winter zo snel mogelijk na de kinderen naar huis, nu worden partners opgebeld. ‘Ik kom niet thuis eten hoor, ik borrel nog even met collega’s op het terras. Je vermaakt jezelf wel hè?!’ Hoe laat is het ook alweer pas donker?

Vrije tijd
Als je je even onder al je rapporten, administratie en voorbereidingen uit kunt wurmen, is je vrije tijd zoveel fijner! Zon! Strand! Bos! Picknicken! Need I say more?

Met-zonder-jas
Je krijgt het elke dag minstens tien keer te horen: ‘Mag ik mijn jas uit?’ Ach kinders, ik heb het ook warm als ik vijf rondjes om het schoolplein ren. Toe maar. Heerlijk toch met-zonder-jas?!

Aftellen naar de zomer
Als het lente is, komt de zomer eraan. En als de zomer eraan komt, komt die fijne lange zomervakantie eraan. Hoera! (Hoe lang nog? ;))

Waarom heb jij zin in de lente? 

 

Waarom leerkrachten zin hebben in de lente