Rocca en de verdwijning van oma Sala WIN

Rocca en de verdwijning van oma Sala WIN

Rocca en de verdwijning van oma Sala is een spannend voor kinderen vanaf 10 jaar om zelf te lezen. Het is een hedendaags en herkenbaar avontuur vol magie, geschreven door Sharid Alles. De coverillustratie is gemaakt door Mark Janssen. Je kunt het winnen.

Rocca en de verdwijning van oma Sala WIN

Rocca is terug! Het eerste deel heet Rocca en het geheime toverrecept, maar je kunt Rocca en het geheime toverrecept makkelijk op zichzelf lezen.

Het verhaal

Rocca’s Oma Sala is de koningin van het toverkoken, ze doet dat met de geheimzinnige naam Madame Lilu.
Rocca helpt haar oma graag met toverkoken en heeft een website opgezet voor Madame Lilu. Op een dag komt er wel een heel raar mailtje binnen. Vreemde mensen willen dat Madame Lilu een middeltje maakt, zodat niemand meer de baas kan spelen over iemand anders. Om te beginnen met de grootste bazen van Nederland:de koning en de minister-president. Later worden de mailtjes wat heftiger met dreigementen erin.

Als oma Sala op een dag nergens meer te bekennen is, weet Rocca zeker dat dit iets te maken heeft met het vreemde mailtje. Er zit maar één ding op: Rocca moet op zoek naar de afzender van de mail en Oma Sala veilig thuisbrengen!

Bekijk het boek hier. 

Wat vind ik?

Rocca

Het is een spannend boek voor kinderen die van magie houden. Ik vond het verhaal hier en daar wat traag, maar ik denk wel dat veel kinderen van de magie van het boek kunnen genieten. Zeker het einde is heel spannend en gaat dan weer snel, daar vlieg je doorheen. Een mooie om in je boekenkast in de klas te hebben staan.

Over de auteur

Sharid Alles (1980, India) is als kind altijd al bezig met schrijven en na de middelbare school besluit ze dan ook de hbo-studie Nederlands tekstschrijven te volgen. Eenmaal afgestudeerd gaat ze in eerste instantie aan de slag als webredacteur, maar al snel rolt ze de mediawereld in en wordt ze gegrepen door het radiovirus. Naast haar toenmalige werk als programmaleider bij FunX, schreef ze in 2017/2018 het boek Rocca en het geheime toverrecept, dat in het voorjaar van 2018 bij ROSE stories verscheen. Dit boek schreef ze terwijl ze zendermanager bij 3FM was.

Win

Van Rose stories mag ik twee exemplaren weggeven. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 23 augustus mail ik de winnaars.

Er staat een affiliate link in dit blog.