Rupsje Nooitgenoeg familievoorstelling

Rupsje Nooitgenoeg familievoorstelling

Ruspje Nooitgenoeg, wie kent niet het wereldberoemde verhaal van Eric Carle? Er is nu een Rupsje Nooitgenoeg familievoorstelling van gemaakt met nog drie verhalen van de beroemde illustrator. Hij is kritisch, onze kleuter, maar vond deze voorstelling heel leuk. 

Wij keken de voorstelling van Rupsje Nooitgenoeg in het theater in Nieuwegein. De familievoorstelling is op nog een heleboel plekken te zien.

Rupsje Nooitgenoeg familievoorstelling

De voorstelling begint met het verhaal van de kunstschilder die met zijn kwast allerlei gekleurde dieren tovert. De dieren komen op het podium tot leven met geweldige poppen. Persoonlijk vond ik dit stuk een beetje lang duren, zeker omdat er niet zoveel gebeurde. Voor een 2-jarige is dat genoeg, want vanaf die leeftijd is de voorstelling al geschikt. Maar er waren wat veel dieren, zeker voor jonge kinderen. Onze kleuter van bijna 5 jaar vond het overigens prima. Al vroeg hij wel af en toe wanneer Rupsje Nooitgenoeg kwam.  Wel handig om te weten, dat is het laatste verhaal.

De verhalen Rupsje Nooitgenoeg familievoorstelling

Rupsje Nooitgenoeg familievoorstelling

Het tweede verhaal gaat over Vader Zeepaard die de eitjes van Moeder Zeepaard bewaart en onderweg allemaal vissen tegenkomt. Dit vond ik wel echt mooi gedaan met een simpel, maar tof decor en wederom prachtige poppen die de vissen voorstelden.

Het derde verhaal in Rupsje Nooitgenoeg familievoorstelling was over de vuurvliegjes. Een prachtig lichtspektakel natuurlijk! Wel vond ik het verhaal zelf ook weer wat aan de lange kant. Maar ik moet zeggen dat alle peuters en kleuters wel aandachtig bleven kijken, ik hoorde weinig rumoer in de zaal.

Rupsje Nooitgenoeg

En daar was hij dan eindelijk, Rupsje Nooitgenoeg zelf! Ik blijf het het leukste verhaal vinden van Eric Carle en ook in deze voorstelling kwam hij goed tot zijn recht. Echt heel mooi gedaan met het decor, het licht en de poppen. Het verhaal was duidelijk, maar de poppen spraken al voor zich.

En onze kleuter is kritisch tegenwoordig. Hij vindt echt niet alle voorstellingen meer zo leuk. Maar hij klom bij me op schoot, keek ademloos naar de voorstelling en zei naderhand het jammer te vinden dat het afgelopen was.

Rupsje Nooitgenoeg familievoorstelling