De Braniebende van Tom Fletcher- WIN!

De Braniebende van Tom Fletcher- WIN!

Door Manon. Met de Braniebende lees jij een DONDEREND verhaal! Maak je klaar voor het avontuur van Frenkie en zijn Braniebende. Samen gaan ze op onderzoek uit waar toch die vreemde groene bliksemschichten en die bijzondere schaduw vandaag komen. Houd jij wel van een beetje spanning? Dan is dit boek zeker een aanrader voor jou!

De Braniebende

In de Braniebende maken we kennis met Frenkie. Frenkie moet helaas verhuizen omdat zijn moeder een andere baan heeft en daar ziet hij enorm tegenop. Zijn moeder is wetenschapper en uitvinder en kan aan de slag in het stadje Bizar. Frenkie laat zijn beste vriendin Dani, waar hij zeker niet verliefd op is, achter en besluit haar brieven te gaan schrijven. In deze brieven vertelt hij over alles wat hij meemaakt in zijn nieuwe buurt.  Samen met zijn klasgenoten Suzy Snoei, Jamelia Wijzer, Erik Flipper, Katy Spikkel, Charlie Vonk, Mollie Helder, en Ronnie Halvezool maakt hij nogal wat vreemde dingen mee!

Bekijk het boek hier

Storm

Wanneer op een avond een grote storm losbarst, de regen met bakken uit de lucht valt en er groene bliksemschichten over het stadje Bizar trekken beginnen de vreemde gebeurtenissen. Allereerst al omdat er de ochtend na de storm niet eens meer iets van de storm te zien is…. Dat is natuurlijk al vreemd. Maar wanneer Erik Flipper tijdens de zwemles, (EN DIT IS TOPGEHEIM!) ineens verandert in een haai(!!) besluiten de vrienden uit te zoeken hoe dit kon gebeuren. Ze spreken af in de boomhut en daar ontstond de Braniebende!! Helaas bleef het er niet bij en gebeuren er steeds meer bizarre dingen met alle leden van de Braniebende.

Bizar

Naast al die vreemde gebeurtenissen heeft Frenkie ook steeds het gevoel dat hij bespioneerd wordt. En wat is toch steeds die schaduw die hij ziet? Hoe kan dit toch allemaal gebeuren?

Het boek start met een spannend proloog. Je wordt meegenomen naar de avond van de storm en je zit meteen in het verhaal. Na het proloog gaan we terug in de tijd en leren we Frenkie, zijn moeder en vader en zijn broertje Max kennen. Hij neemt ons mee in zijn verhuizing naar het stadje Bizar, waar Frenkie samen met zijn vrienden de Braniebende opricht. Het boek is geschreven aan de hand van brieven aan Dani, zijn beste vriendin die achter is gebleven in Grijsdorp. Een leuke manier een om boek te lezen! Je bent bijna benieuwd naar wat Dani terugschrijft….

Bekijk het boek hier

Tom Fletcher

De Braniebende is geschreven door Tom Fletcher, die je wellicht wel kent van De Knerpers en De Kerstmisaurus. Twee magische verhalen, beide ook geïllustreerd door Shane Devries, die ook de tekeningen maakte voor de Braniebende. En deze illustraties zijn een feestje om naar te kijken. Ze vullen het verhaal echt aan en zijn met humor getekend. Het verhaal is geschreven in een makkelijk lezend lettertype met her en der andere lettertypes of lettergroottes er tussen. Dat maakt het boek en genot om te lezen. Wat mij betreft schrijft Tom Fletcher snel weer een nieuw boek!

Bekijk ook het boek De kerstmisaurus en de Winterheks van Tom Fletcher. 

Wat vinden wij?

Wij zijn enorm enthousiast over de Braniebende! Voor ons heeft dit boek alles wat een goed jeugd boek zou moeten hebben. Humor, vaart, wat spanning en prachtige illustraties. Het verhaal begint meteen spannend en je zit meteen in het verhaal. De hoofdrolspelers roepen herkenning op en zijn samen een echte bende! De avonturen zijn super bedacht en we hebben hardop moeten lachen om dit boek. Voor ons is het echt een dikke aanrader! En zeg nou zelf, de cover alleen al nodigt uit tot lezen toch? Dit is een boek wat je gelezen moet hebben!

Winnen

Je maakt kans op het boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter. 29 december mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier

Er staan affiliatie links in het blog.