pepernoten

Sinterklaas vroeg in het jaar

(Door Carla). Ieder jaar weer een spannend avontuur. De periode voor Sinterklaas levert meer stress op dat het grote feest zelf. Zo gaat dat bij ons tenminste altijd. Sinterklaas vroeg in het jaar

Sinterklaas vroeg in het jaar

Soms gaan dingen aan me voor bij maar bij de wekelijkse boodschappen liep ik bij binnenkomst gelijk al tegen een schap aan wat al goed gevuld was met alles wat ik eigenlijk pas half november in huis haal. Ik vind dat we eerst gaan genieten van de herfstvakantie, daarna gaan we over op het Sint Maarten gebeuren en dan staat Sinterklaas pas bij mij op de agenda.

Nu gaan de jongens niet zo vaak meer mee tijdens het doen van de boodschappen maar zaterdag ging onze jongste mee naar de supermarkt. Ik was gelijk alert en dacht: nu komt het! Er kwam niks, dus dacht ik: hij zegt niks, dus ik ook maar niet.

We hadden de boodschappen in de auto en we gingen richting huis, de jongste naaste me in de auto. Hij was stil dus ik vroeg of er iets was. Dat had ik beter niet kunnen doen!

‘Mam, snap jij dat nou dat ze in de winkel sloffe (slap) pepernoten verkopen. Die pepernoten zijn echt over datum hoor.. .Weet je nog dat wij in februari pepernoten in de kast vonden, die waren slof (slap), dan zijn deze toch echt niet meer te eten hoor!’
Ja: en wat zeg je dan als ouder? ‘Je hebt gelijk schat ik begrijp ook niet waarom ze sloffe (slap) pepernoten verkopen.’ Voor de laatste regel heb ik gekozen.

Van binnen heb ik gelachen om de uitspraak van mijn jongste maar het thema Sinterklaas was toch maar mooi even weer in beeld. Als je dan de volgende dag de speelgoedgids uit de brievenbus te voorschijn tovert gaan m’n haren een beetje recht overeind. Gelukkig was er niemand in de buurt en heb ik de gids lekker achter in de kast gelegd. Voor ons nog even geen Sinterklaas stress maar gewoon genieten van de herfstvakantie.

Uitgelichte foto:  Shutterstock

Lees ook alle tips voor Sinterklaas en HOE HOUD JE DE SINTERKLAASTIJD RUSTIG EN OVERZICHTELIJK?