Snel naar huis, kleine muis

Dit jaar zijn de Nationale Voorleesdagen van 21 tot en met 31 januari. Boer Boris gaat naar zee is gekozen als prentenboek van het jaar 2015. En er zijn nog tien leuke boeken in de Prentenboeken top 10. Je leest hier tips voor thuis en op school om met de Nationale Voorleesdagen aan de slag te gaan. 

Tips Nationale voorleesdagen 2015

Dat ik lezen ontzettend belangrijk vind, lees je vaker op jufmaike.nl. Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Grijp dus de Nationale Voorleesdagen aan om voor te lezen totdat je tong op je schoenen hangt.

Kleuteruniversiteit

Project Snel naar huis, kleine muis

Snel naar huis, kleine muis staat in de prentenboeken top 10.
Voor de Kleuteruniversiteit heb ik een project geschreven bij het boek. In het project vind je lessen voor peuters en kleuters op het gebied van taal, rekenen, bewegingsonderwijs en creatieve vakken.
Verruim de woordenschat, rijm met kleine muis, doe spelletjes met de ogen van de dieren, volg een speciale route in de klas en laat het boek tot leven komen in de gymles.
Bestel je het pakket? Laat het me weten! 

En er zijn meer projecten te vinden voor de voorleesdagen op de Kleuteruniversiteit. Zo is er een mooie digibordles over Snel naar huis, kleine muis. Heel goed te gebruiken bij het project.
Pas maar op dat dit boek je niet bijt als je de digibordles of het liedje gebruikt in de klas.

En natuurlijk, er zijn ook mooie projecten te vinden over Boer Boris gaat naar zee. Een uitgebreid kleuterproject en zelfs een pakket voor peuters.

Meer tips

Vind je op Pinterest!

Visit Maike Douglas-Westland’s profile on Pinterest.


Heb jij nog leuke voorleestips?