Spelletjes voor de vakantie

Spelletjes voor de vakantie

Door Manon. Spelletjes voor de vakantie Heerlijk dat het vakantie is, veel tijd voor spelletjes dus, lekker ontspannen! Deze spelletjes spelen wij graag in onze vakantie.

Spelletjes voor de vakantie

Vakantie spelletjes

Wat zo fijn is aan vakantie hebben is dat je lekker veel tijd hebt voor spelletjes. Hier zijn ze er helemaal dol op. We spelen veel verschillende spelletjes en in de vakantie kunnen we er extra veel spelen. Vaak ligt er al een stapeltje klaar. Ook wordt oma uitgenodigd om te komen spelen of komen er vriendjes en vriendinnetjes spelen. Onze kids zijn 8 en 10 en kunnen steeds beter met onze spellen mee spelen. Dat maakt het extra leuk. We vertellen je over de spellen die op ons lijstje staan voor deze vakantie!!

Jatten

Jatten is een eenvoudig kort spelletje. Ideaal om mee te nemen op vakantie. Bij het spel Jatten steel je kaarten van elkaar. Dat doe je om je eigen verzameling te bouwen. Zorg er wel voor dat je niet te veel jat, want dan houd je niets over!  Als je aan de beurt bent, speel je een kaart uit je hand die je in je verzameling mag leggen en mag je kaarten stelen bij een ander naar keuze.

Maar … wees niet te hebberig want als twee gestolen kaarten hetzelfde nummer hebben, eindigt jouw beurt en moet je al de kaarten terug geven en heb je niets gewonnen. Stop je op tijd, dan mag je alle gestolen kaarten in je eigen verzameling leggen. Als je een oplichter hebt getrokken, mag je een kaart naar keuze uit de verzameling van de tegenstander stelen. Wie als eerste zes kaarten van dezelfde waarde verzamelt, wint!  Een snel spel wat je makkelijk speelt. De spelregels zijn snel duidelijk dus je kunt meteen beginnen!

Bekijk het spel hier

Stratego

Hier thuis hebben we echte liefhebbers van Stratego. Zeker onze jongste vindt het een geweldig spel. Waarschijnlijk ken je het spel wel en weet je wat de bedoeling is. Zo snel mogelijk de vlag veroveren zonder op een bom te stranden! Een spel waarbij je goed moet nadenken over hoe je het spel speelt! Ben je de mineur of de verkenner? Of een kolonel of zelfs de maarschalk? Als echt vakantie spelletje hebben ze een mooie reiseditie gemaakt. Makkelijk voor in de koffer!

Bekijk het hier
Levend stratego

En stratego is natuurlijk ook leuk om in het echt te spelen. Kies dan voor Levend stratego. Een spel wat vaak op kamp gespeeld wordt in een bos. Maar het is ook heel leuk om met een groep kinderen in je buurt te spelen.

Iedere speler krijgt een speelkaart en krijgt daarmee een rang uit het klassieke Stratego spel toegewezen. De spelers moeten de vlag te pakken zien te krijgen zonder getikt te worden. Een speler die wordt aangetikt moet zijn kaart laten zien. Als hij de hoogste kaart heeft en het duel wint mag hij verder op zoek naar de vlag. Het team dat er als eerst in slaagt om de  vlag te vinden is de winnaar!

Monopoly deal

Zijn jouw kinderen ook fan van Monopoly? Dan is dit echt een leuk spelletje voor de vakantie. Een variant op het originele monopoly spel. Een kaart spel wat je snel kunt spelen.  Het spel speel je met bezittingskaarten, huurkaarten, huis- en hotelkaarten en jokers. Ook zijn er  actiekaarten waarbij je bijvoorbeeld huur moet betalen of een deal moet sluiten. Natuurlijk wil je snel zoveel mogelijk huizen en hotels bezitten.
Degene die als eerste drie complete bezittingskaartsets in verschillende kleuren heeft is de winnaar. Een super leuke en makkelijk manier om een snel potje monopoly te spelen!

Bekijk het spel hier

Rara wat doe ik?

Rara wat doe ik is een van de spelletjes die bij ons op het lijstje staat. Omdat je dit spelletje ook heel makkelijk op de achterbank kunt spelen is het een perfect vakantie spelletje. Rara wat doe ik is een variant op het bekende Rara Wat ben ik? De spelers krijgen een band om hun hoofd met daarop een kaartje. Het kaartje hebben ze zelf niet gezien. Door middel van het stellen van goede vragen moeten zij er achter komen wat ze doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een feestje vieren, een schat vinden of parachute springen. Soms is het echt moeilijk om het goede antwoord te raden maar met de juiste vragen moet het lukken!!

Bekijk het spel hier

Spoorzoeken

Omdat onze kinderen dol zijn op speurtochten willen we dit spelletje zeker spelen deze vakantie. Spoorzoeken is een spel van 999 games, waarbij de spelers een uitgezette tocht moeten volgen. Iemand moet deze toch vooraf uitzetten. Onderweg gaan ze verschillende opdrachten doen. Het spel heeft kaarten die tweezijdig gebruikt kunnen worden. Als pijlen die de richting aan geven of als opdrachten.  Het is makkelijk dat dit spel binnen en buiten gespeeld kan worden dus ook als het regent is het nog leuk.  De kaarten zijn gemaakt van kunststof dus ze kunnen tegen de regen, dus mocht je tijdens de regen toch de buitenlucht in willen dan kan dat prima!!

Bekijk het spel hier

Animal party

En ondanks ik nog een hele lijst met spellen met jullie kan delen wil ik deze als laatste bespreken. Animal party is een eenvoudig pocket spel waarbij je de moeilijkheidsgraad zelf gedeeltelijk in de hand hebt. Je kunt bijvoorbeeld samen afspreken hoeveel kaarten je moet hebben om te winnen. Bij dit spel heb je kaarten met daarop honden, katten, varkens en schapen. Wie speelt hier met wie? Op de kaarten staan combinaties van dieren. Deze combinaties  moet je dobbelen om de kaarten te winnen. Wie heeft er de meeste kaarten?

Bekijk het spel hier

Ik wens jullie veel speelplezier!! Laat me maar weten welke spelletjes jullie spelen!!

Er staan affiliate links in dit blog