groep 3 QR-kaarten

Start groep 3 QR-kaarten

(Door Suzanne) Vorig schooljaar hebben we in groep 2 regelmatig met QR-kaarten gewerkt. De kinderen zijn erg enthousiast over de QR-kaarten.  Daarom heb ik nu ook een aantal QR-kaarten gemaakt om in te zetten aan het begin van groep 3. Met taalspelletjes, rekenspelletjes, liedjes en beweegoefeningen. 

Werken met QR-kaarten groep 3

Bij de kleuters zette ik het werken met de QR-kaarten vaak in tijdens het speelwerkuur. De kinderen leren snel hoe ze de app met de QR-scanner moeten gebruiken en kunnen zelfstandig aan het werk met de kaarten.
In groep 3 is er geen speelwerkuur meer. Ik zet de kaarten nu in als klaar-opdracht of tijdens het zelfstandig werken.

Taalspelletjes

Ook dit keer heb ik een mix gemaakt van diverse activiteiten. In deze serie zit 3 kaarten met taalspelletjes. Vanwege groot succes bij de kleuters heb ik de lettermozaïek ook in deze serie verwerkt. De kinderen zoeken de vakjes met een bepaalde letter en geven die de juiste kleur.
Het tweede spelletje is een memoryspel. De kinderen moeten het plaatje matchen bij het woordje.
Het laatste spel is een woordzoeker. De woorden die gezocht moeten worden, staan onder de puzzel. Wanneer alle woorden gevonden zijn, wordt het plaatje erachter zichtbaar. Best een beetje pittig, maar zeker een uitdaging voor de sterke lezers.

Rekenspelletjes

Ook in deze serie heb ik drie rekenspelletjes verwerkt. Het eerste spel is een kleurplaat waarbij de kinderen sommen moeten oplossen om de kleurplaat te kleuren. In dit spel worden alleen optelsommen tot 10 gevraagd.
Het tweede spel is een oefening in het splitsen. Je kunt zelf instellen of je met of zonder hulp wilt spelen. Wanneer je met hulp speelt, komen er onder het cijfer bolletjes te staan die je kunt tellen. Je kunt kiezen voor het splitsen van 5, 10, 15 of 20.
Tot slot een nog een spel waarbij je een astronaut op de juiste planeet moet laten landen. Dat doe je door een optelsom tot 10 op te lossen.

Bewegen!

Bewegen is belangrijk, zoals deze week nogmaals werd benadrukt in het nieuws. We bewegen tussen de lessen door met spelletjes, maar ook met beweegfilmpjes, zoals de filmpjes in deze serie.
Twee van de kaarten geven een link naar een beweegfilmpje dat past bij Kern Start en Kern 1 van Veilig Leren Lezen. Een leuke manier om te bewegen en ondertussen de woordjes van de kernen te herhalen.

Filmpjes

Om ook even te kunnen ontspannen heb ik twee filmpjes start groep 3 QR-kaarten  in de serie verwerkt. Het eerste filmpje gaat over Flip de beer. Flip gaat samen met een aantal kinderen een kijkje nemen in groep 3.
Het tweede filmpje gaat over kinderen in groep drie het woordje “ik” leren. Een, voor de kinderen, herkenbaar filmpje.

start groep 3 QR-kaarten

Liedjes

Voor de muziekliefhebber heb ik ook weer wat liedjes gezocht die passen bij de start van groep 3. Ik heb gekozen voor een liedje van Kinderen voor Kinderen; Naar school – Vakantie voorbij.
En het liedje “Voor alles is een woord”. Een grappig liedje dat uit Sesamstraat komt en waarin tijdens het liedje ook de gezongen woorden geschreven worden.

Je kunt de QR-kaarten hieronder downloaden en direct gebruiken in de groep.

qr-kaarten start groep 3
Veel plezier!

 

QR-kaarten start groep 3