Stop! Monsters!

Stop! Monsters! winactie

Deze week weer een boek van Mark Janssen als winactie? Ja, want kijk dan hoe mooi Stop! Monsters! is! En dit boek over, jawel monsters, is helemaal door hem gemaakt. Het heeft geen tekst, maar ontzettend beeldende illustraties. Je kunt een exemplaar winnen. 

Ik ben echt niet aan het overdrijven als ik zeg dat het voelt als een groot cadeau als er een boek van Mark Janssen op de mat valt. Ik vind zijn illustraties stuk voor stuk kunstwerken en zou ze het liefste allemaal in huis ophangen (dat hebben we met één ook gedaan).

Stop! Monsters!

Voordat ik het boek las had ik de achterflap niet gelezen. Hier staat namelijk dat het twee zusjes zijn die op pad gaan met een lading rommel weg te brengen. Onderweg komen ze monsters tegen waardoor ze moeten stoppen. Wat willen de monsters?

Maar eigenlijk vond ik het wel fijn dat ik de achterflap niet had gelezen, want zo kon ik er helemaal mijn eigen verhaal maken. Er staat geen tekst in, de illustraties zijn weer prachtig en vertellen wel een verhaal. Ik dacht dat het een moeder en kind waren die oud ijzer verzamelen om dingen mee te maken. En de spullen die ze gemaakt hebben, leveren ze bij de monsters die aanvragen doen, zoals een ketting van bestek en een muziekinstrument van een kachel.

Stop! Monsters!

Dat vind ik ook zo leuk aan een boek zonder tekst, je kunt samen een verhaal verzinnen. In de klas wil ik dan ook de kinderen erover laten vertellen. We kunnen een mooi gesprek hebben wat zij zien en wat ze denken dat er gaat gebeuren met de monsters en de twee zussen. Bij één spread is het jongste zusje bang, maar ze kan net zo goed verdrietig zijn omdat ze de spullen kwijt raakt, of omdat ze zich gestoten heeft aan de bakfiets.

Griezelboek

Op de achterflap staat wel dat Mark Janssen het heeft bedoeld als griezelboek en dat vond onze kleuter van 5 dan ook erg leuk. Hij is dol op monsters. Door de illustraties, die gedetailleerd zijn, vind ik het boek geschikt vanaf vier jaar.

Win

Je kan een exemplaar van Stop! Monsters! winnen. Laat dan een reactie achter hier op de site. Maandag 10 juni mail ik de winnaar.

Bekijk ook De Moedhoed hier.