Review en win Niets gebeurd van Mark Janssen

Vanaf de dag dat we hem hier in huis hadden, is onze peuter fan van het mooie boek Niets gebeurd van Mark Janssen. We hebben het al wel 20 keer voorgelezen. Ook voor kleuters is het een fantastisch boek. En je kunt het winnen!

Niets gebeurd

Niets gebeurd

In het boek Niets gebeurd bespreken Niek en Saar hun dag. Ze hebben niks beleefd, er is namelijk niets gebeurd. Nou ja, niets? In hun eigen wereld hebben ze juist allerlei spannende dingen gedaan!

Wat vind ik?

Niets gebeurd is het eerste eigen prentenboek van Mark Janssen. En wat een debuut! je wordt de droomwereld van Niek en Saar ingezogen en je vergaapt je aan de prachtige illustraties. Het verhaal lokt uit tot taal. Niek en Saar zeggen niks beleefd te hebben, maar ondertussen… Ze kunnen honderduit vertellen wat ze op de illustraties zien en wat Niek en Saar dus juist wel beleven.

Mark Janssen maakte een leuk filmpje bij het boek. Wel eentje waardoor mijn zoontje nu steeds roept tijdens het voorlezen van het boek: ‘Moettie fluiten!’ 

Tips

In gesprek

Je kunt vooral in gesprek gaan met de kinderen. Laat ze vertellen wat Niek en Saar beleven en wat ze daarvan vinden.
Stel de volgende vragen: Wat is jouw droomwereld? Wat beleef jij op een dag? En wat zou je het liefst beleven?

Tekenen

Laat de kinderen een tekening maken van hun droomwereld. Welke dieren komen zij tegen?

Walvis Niets gebeurd

Patronen

De dieren laten mooie patronen zien. Zoals de tijgers met de strepen en de vissen met hun kleuren. Laat de kinderen vertellen welke patronen zij zien.

Tellen

Wat is er veel te tellen in het boek! Vraag de kinderen hoeveel stekels de draak heeft. En hoeveel vissen zwemmen er met de walvis mee? En hoeveel vogels zitten er op de tak?
Kopieer de plaat van de muizen en laat de kinderen groepjes maken. Bijvoorbeeld vijf of tien muizen bij elkaar.

Thema

Dit boek kun je goed inzetten bij thema dieren, dierentuin of als je over dromen werkt.

Bekijk ook Stop! Monsters! 

Win

Je kunt een van de drie exemplaren van Niets gebeurd winnen. Laat me weten in een reactie waarom en voor wie jij het boek wil winnen.
Maandag 13 juni maak ik de drie winnaars bekend. Succes!