Superkrachten voor je hoofd: De game

Superkrachten voor je hoofd: De game

Superkrachten voor je hoofd: De game, bekend van de megabestseller van Wouter de Jong is nog maar net verschenen en ik mag het al drie keer weggeven! Je verzamelt superkrachten in je hoofd, doet leuke challenges en de winnaar: volwassene of kind verdient een toffe prijs. 

Superkrachten voor je hoofd: De game

Hoe werkt het spel?

Je hebt vier soorten kaarten: kwartetkaarten, jokerkaarten, challengekaarten en eindprijskaarten. Uiteraard speel je kwartet met de kwartetkaarten. Als je een kwartet hebt, kijk je onderaan wat je mag doen. Soms moet je iets doen volgens die kaart zelf, zoals het kwartet aan de ander geven, maar meestal moet je een challengekaart trekken. Daar leer je over je superkrachten, zoals eerlijk over jezelf vertellen, anders denken dan je robot (alles doen zonder erbij na te denken), dankbaarheid en je aandacht richten. Dit spel gaat dus helemaal over je sociaal-emotionele ontwikkeling (en ook wel bij mediatie)! Bij de eindprijzen kun je winnen als ouder, maar ook als kind. Bijvoorbeeld een half uur later naar bed als kind, of iedereen gaat naar bed op de tijd die jij zegt, zonder te zeuren voor de ouder.

Bekijk het spel hier

Over de makers

Drie jaar geleden schreef Mindgym-auteur Wouter de Jong Superkrachten voor je hoofd vanuit de overtuiging dat kinderen zo vroeg mogelijk moeten ontdekken hoe hun hoofd werkt. Inmiddels zijn er al meer dan 90.000 boeken verkocht, werken meer dan 6000 scholen met de superkrachten, werd de vertaling een bestseller in China én werd de grote Superkrachten voor je hoofd bioscoopfilm aangekondigd met o.a. Elise Schaap en Dylan Haegens in de hoofdrol (verwacht in 2023).

Bekijk ook Superkrachten voor je hoofd boemerangboek.

Hein de Kort maakte voor elke kaart een nieuwe geestige tekening.

Superkrachten voor je hoofd: De game

Wat vind ik?

Ik vind dit spel ook toepasselijk voor de klas! Je kunt het spel spelen in een klein groepje spelen in het kader van sociaal-emotionele ontwikkeling en hoe je op een fijne manier met lekaar kunt omgaan. Maar ook executieve functies komen voorbij. Wellicht speel je het dan zonder de eindprijzen, want die zijn vooral voor in het gezin. Of je bedenkt vooraf met de klas eindprijzen: voor de leerlingen en voor de leerkracht. Thuis spelen we het inmiddels graag met onze oudste van 8 jaar, ik vind het geschikt vanaf 7 jaar, omdat je wel veel van de gedachten moet kunnen begrijpen.

Bekijk het spel hier

Win

Ik mag drie exemplaren van het spel weggeven! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 1 november mail ik de winnaars.

Er staan affiliate links in dit blog.