Tien serieuze leerkracht ziektes

Tien serieuze leerkracht ziektes, zoals Het TKPL (Thuis Knip Plak Lamineer) syndroom en Bijnavakantieritis. Waarom zijn die niet via Google te vinden? En waarom zijn er geen medicijnen voor te krijgen bij de dokter? 

1. Wekker-uit-ram-syndroom

Dit komt voornamelijk op de donderdag en vrijdag voor als de leerkracht te laat naar bed is gegaan en te vroeg op moet staan om de lessen voor te bereiden. De vuist slaat recht naar de wekker en ramt deze in een keer uit. Oplettendheid geboden bij wekker op telefoons, deze lijken sneller stuk te gaan.

2. Verbeteritis

Symptomen: elke grammaticale fout verbeteren in schrift en spraak. Deze ziekte is chronisch en blijft lang na het pensioen doorwoekeren. Er kunnen bizarre gedragingen optreden bij het zien van een dt fout, zoals woede, vlekken in het gezicht, een hoge bloeddruk en een voorkeur voor een rode pen.

3. Woede uitbarsting bij kopieerapparaat

Zodra een leerkracht een vastgelopen kopieerapparaat tegen komt verandert het gedrag als volgt: schoppen tegen het apparaat, vloeken (afhankelijk of er kinderen omheen staan), om hulp schreeuwen, bij de conciërge smeken om te kopiëren voor hem en hoofd schuddend besluiten om maar een kop koffie gaan drinken.

4. Het TKPL (Thuis Knip Plak Lamineer)  syndroom 

Deze ziekte komt helaas bij veel leerkrachten voor. Symptomen: alles knippen, plakken en lamineren. Zelfs familieleden worden ingeschakeld om alles binnen handbereik te lamineren. De ziekte schijnt in schoolvakantie iets minder te zijn om tijdens schoolweken weer hevig op te laaien.

5. Bijnavakantieritis

De symptomen: oververmoeidheid, wallen tot op de knieën, hoofdpijn, ogen niet meer open te doen, slepende benen, zwaar chagrijnig en een opvallende hang naar liters koffie op een dag.

6. JOHH (Jeuk Op Het Hoofd) syndroom 

Deze ziekte gaat gepaard met constante jeuk op het hoofd en gekrab tussen de haren. De symptomen worden versterkt als er een luizenmoeder in de klas loopt of op de klasdeuren hangt dat er luizen gesignaleerd zijn.
Deze ziekte zit niet in de hoofdhuid, maar tussen de oren.

7. Telleritis

Deze drang naar het constant tellen van alle leerlingen wordt erger naar mate er een schoolreis gepland staat. Tijdens de activiteit is er een grote uitbraak, waarbij het virus zich snel uitpreidt over alle leerkrachten.

8. ‘Nee ik ben niet ziek’ mantra

Deze mantra komt tot uiting als de leerkracht de eerste symptomen van de griep heeft. De leerkracht verschijnt met deze mantra voor de klas en wordt uiteindelijk door de directeur naar huis gestuurd. Als de leerkracht eenmaal thuis op bed ligt, krijgt de koorts van de griep kans om uit te breken.

9. Verzamelaritis

Deze ziekte komt vooral tot uiting bij acties van supermarkten, zoals de moestuintjes, voetbalplaatjes of stickers. De leerkracht vraagt om alle overgebleven actiespullen en staat bij de dranghekken om de gratis spullen af te nemen van betalende klanten.

10. Caffeine verslaving

Leerkrachten hebben minstens drie koppen koffie, cola of energiedrank per dag nodig om normaal te functioneren. In toetsperiodes of voor een schoolvakantie neemt de verslaving gevaarlijke vormen aan. De inname van drie koppen wordt dan minstens verdubbeld.

Ken je ook een serieuze leerkracht ziekte? Zet hem hieronder in een reactie.