TIp voor het weekend: RITA

Tip voor het weekend: RITA

(Door Willemijn) In de serie RITA volg je Rita, docent Geschiedenis in Denemarken. Als docent staat ze haar mannetje, maar van haar persoonlijke leven maakt ze een puinhoop. Afgelopen dinsdag is het vierde seizoen eindelijk online gekomen op Netflix. Het derde seizoen was al in 2015 te bekijken. 

Wie is Rita?

Rita is een alleenstaande veertiger met drie kinderen. Ze woont in het oude conciërgehuis naast school. Ze loopt dan ook door de heg, over het grasveld naar haar werk. Van haar liefdesleven maakt ze een puinhoop en haar kinderen vertrekken een voor een het huis uit. Haar persoonlijke leven is vaak dus een puinhoop. Voor de klas heeft ze daar geen last van, Rita is een goede docent.

Eerdere seizoenen

Wanneer Rita de ouders van haar schoondochter ontmoet, komt ze er achter dat haar jeugdliefde de vader is van haar schoondochter. Dit zorgt voor meerdere ongemakkelijke situaties. Rita’s zoon gaat trouwen en daarna is er ook nog een baby op komst. Ondertussen heeft Rita een soort van relatie met de schooldirecteur. Haar jongste zoon zit nog in het laatste jaar op de school waar ze les geeft. Rita zorgt voor de kinderen die buiten de boot vallen op school. Ze organiseert een ruimte waar de kinderen tot rust kunnen komen en na schooltijd hun huiswerk kunnen maken.

Wat kunnen we verwachten in seizoen 4?

Aan het einde van seizoen 3 hebben we gezien dat Rita ontslagen is. Verder weten we niks. In de eerste aflevering van seizoen 4 ontdek je dat ze in een hamburgertent werkt en woont bij haar dochter Molly. Haar dochter vindt dat Rita moet solliciteren weer voor een baan als docent. Molly schrijft dan ook stiekem een sollicitatiebrief. Rita gaat op gesprek en wordt aangenomen op de school waar ze zelf ook op heeft gezeten. In dit seizoen leer je Rita ook kennen als tiener, je leert hoe zij zich gevormd heeft tot de vrouw die ze nu is. Ook oude bekende Hjørdis is van de partij in dit seizoen.

Ik heb dus de eerste aflevering dinsdag meteen gekeken, maar de rest bewaar ik voor het weekend! Nog geen Rita gekeken? Zeer aan te raden voor alle leerkrachten! Veel herkenbare situaties en Rita reageert daar natuurlijk net even wat anders op. Veel kijkplezier!

Lees ook: NIEUWE SERIE DE LUIZENMOEDER EN IK VIND HET HILARISCH

Uitgelichte foto via Netflix.com