The Letter for the King op Netflix

The Letter for the King op Netflix

20 maart komt er een nieuwe serie uit op Netflix, geïnspireerd door het gelijknamige boek van Tonke Dragt: De brief voor de koning. Het komt in alle landen waar Netflix beschikbaar is uit en heet dan ook The Letter for the King.

The Letter for the King

THE LETTER FOR THE KING vertelt het verhaal van een genadeloze prins die dreigt de wereld te vernietigen. De jonge ridder Tuiri (gespeeld door Amir Wilson) begint aan een avontuurlijke tocht om een geheime brief aan de koning te bezorgen. Tijdens de reis wordt hij onverwacht het middelpunt van een magische voorspelling die hem de held maakt die de prins moet verslaan om de vrede te herstellen. Als Tuiri de reis wil overleven, zal hij moeten ontdekken wat het betekent om een echte ridder en leider te zijn.

The Letter for the King op Netflix

Brief voor de koning

De brief voor de koning

Bekijk het boek hier

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tonke Dragt dat de Griffel der griffels ontving, lees het hier. De ridder Tiuri krijgt de opdracht om een belangrijke brief naar de koning te brengen. Hij ondergaat een spannende tocht, hij wordt achtervolgd door de Rode Ruiters. Maar hij is vastbesloten om zijn heldendaad af te ronden en de brief te bezorgen.

The Letter for the King op Netflix

The Letter for the King acteurs

De cast bestaat uit o.a. Amir Wilson, Ruby Serkis, Yorick van Wageningen, Gijs Blom, Thaddea Graham, Nathanael Saleh, Jakob Oftebro, Islam Boukkhaz, Jack Barton en Jonah Lees. Er spelen dus zowel Nederlandse als internationale acteurs in de serie The Letter for the King.

Door wie geschreven

THE LETTER FOR THE KING is geschreven door Will Davies (How To Train Your Dragon, Johnny English, Puss in Boots) die ook de uitvoerend producent is naast de Nederlander Paul Trijbits (Saving Mr. Banks, Sing Street, The Casual Vacancy).

THE LETTER FOR THE KING is wereldwijd en exclusief beschikbaar op Netflix vanaf 20 maart. 

Er zit een affiliate link in het blog.

 

Netflix serie; The letter for the king; De brief voor de koning, Tonke Dragt