Hoe tem je een draak 3

Hoe tem je een draak 3, ken je die juf?

Het is 10.15 uur, pauze op het schoolplein. “Juf, ken jij Hoe tem jij een draak 3? Daar ga ik heen, in de bioscoop!” “Ja, toevallig ben ik daar gisteren naar toe geweest. Met mijn zoontje van vier jaar” zei ik. “Maar hij is toch nog helemaal niet in de bioscoop?” zegt het vrolijke meisje. “Klopt, maar mijn zoontje had het geluk dat hij eerder mocht. Hij is dol op draken!” “Oké, maar juf, weet je dan ook wie ik ben?” zegt ze, terwijl ze wegrent. Ik denk even na. “Ben je Hikki?” “Nee”. “Astrid dan?” “Nee, ook niet!” “Dan moet ik even heel goed nadenken. Oooo jaaa, ook weet het! Tandloos!” “JAAAAA!” En weg vliegt ze. Gewoon een maandagmorgengesprekje… 

Hoe tem je een draak 3

Hikkie en Tandloos ontdekken wie ze zijn en wat hun rol is. Hikkie wordt het hoofd van het dorp Berk teerijl Astrid hem helpt. Tandloos wordt de leider van de draken, ze luisteren allemaal naar hem. Er is een levensbedreigend gevaar en Tandloos wordt verliefd op een Hemelfeeks-draak. De vriendschap tussen Hikkie en Tandloos wordt hierdoor meer dan ooit op de proef gesteld. Kunnen ze de draken redden en zal de vriendschap blijven bestaan?

Wat vonden wij van Hoe tem je een draak 3?

Ik werd uitgenodigd voor de premiere van de film, in 3D. Ik vertelde het aan onze kleuter van vier die eigenlijk nog te jong voor de film is. Hij was meteen dolenthousiast, want de eerdere films heeft hij op Netflix gezien en de serie volgt hij ook graag. Er wordt in gevochten, maar ik vind de beelden echt wel kunnen voor jonge kinderen. We hebben hem goed in de gaten gehouden en hij heeft geen last van de beelden.

Hij wilde er dus heel graag naar toe! Maar niet naar de 3D variant. Eerdere 3D films in Legoland (Denemarken) vond hij doodeng, dus wilde hij alleen naar de 2D film. Prima natuurlijk, dus gingen wij de volgende dag met een vrijkaart naar Kinepolis Utrecht waar in de ochtend een voorvertoning was.

Hoe tem je een draak 3

Onze kleuter zat de hele film bij me op schoot. Toch best spannend, geen kleuterbios waardoor het geluid wat harder staat en de zaal helemaal donker is. Maar hij genoot! Na de film bleef hij zelfs als enige even hangen om de film op zich in te laten werken en nog even te dansen op de aftitelingsmuziek. En eerlijk is eerlijk, ik vond het ook best prima om te kijken. Meestal vind ik dat soort films ontzettend saai, nu zat ik toch ook wel een beetje in het verhaal. Het is mooi gemaakt, er zitten leuke grapjes in en je wordt echt mee genomen in het verhaal. Best prima om met je kind naar toe te gaan dus!

Kijk op de site hoe je kaarten kunt bestellen.