Naar de bioscoop met een kleuter

Naar de bioscoop met een kleuter

Onze vierjarige was nog nooit in de bioscoop geweest. Door Kinepolis werden we uitgenodigd om de speciale kleuterbioscoop van Disney uit te proberen. Een aanrader voor jonge kinderen. Lees meer in naar de bioscoop met een kleuter. 

Kleuterbios Disney

Elk kwartaal kunnen kleuters bij Kinepolis naar de Kleuterbios Disney Junior Party. Er is altijd een leuk afwisselend programma van drie – steeds wisselende – afleveringen van de leukste Disney Junior series, zoals Roadster Racers en Puppy Dog Pals. Vaak zijn dit ook afleveringen die nog niet op televisie zijn geweest, Tussen de afleveringen door is Mickey Mouse op het scherm te zien als. Hij zet dan liedjes op, zodat je kunt dansen en dus niet twee uur lang stil zit.

Kleuterbios Disney

Bij “onze” bioscoop in Utrecht stond er ook een meisje met Mickey Mouse oren mee te dansen, zodat de kinderen de bewegingen precies na konden doen.

Waarom naar de bioscoop?

De bioscoop is voor jong en oud een fijn ontspanningsmoment. En moment om met elkaar te beleven en fijn samen over te praten.

Activiteiten

Tijdens de voorstelling in de bioscoop met een kleuter staat het geluid in de zaal iets gedempt en het zaallicht blijft gedeeltelijk aan.

Kleuterbios

Voor en in de pauze kunnen de kinderen kleurplaten kleuren. Er stond bij ons ook een springkussen en er was een ballonkunstenaar waarbij de kinderen konden kiezen uit een zwaard of een staf, heel leuk! Aan het einde van de voorstelling kregen ook alle kinderen een diploma. Op naam als je die doorgegeven had en anders mocht je zelf er nog een naam bij op schrijven.

Wat vonden we ervan?

Het was voor onze kleuter de eerste keer in de bioscoop. Hij wist dan ook niet zo goed wat hij ervan moest verwachten. We gingen meteen naar een megabioscoop in Utrecht, was ik zelf ook nog niet geweest. Het was dan ook een megazaal met een heel groot scherm. Fijn dat het licht wat gedimt en het geluid gedempt was. Voor mij was het wel wat saai die afleveringen ;), maar onze kleuter vond het heel leuk! Toen het afgelopen was baalde hij daarvan. De volgende keer kunnen we dus wel naar een langere film. Een fijne eerste vuurdoop voor een bioscoop bezoek!

Zondag 4 november is alweer de eerste volgende kleuterbios.