5x knutselen in groep 3

Start groep 3 knutselen

Door Suzanne. Bij de kleuters hebben we heel wat afgeknutseld, maar ook nu we in groep 3 zitten maken we tijd om te knutselen. We werken op onze school met de kim-versie van Veilig Leren Lezen en onze knutselopdrachten sluiten daar heel goed op aan. Start groep 3 knutselen

Start groep 3 knutselen

1. De verjaardagskalender

Tijdens de doorschuifochtend zijn we al begonnen met het knutselen van een verjaardagskalender. Ieder kind heeft met vetkrijt een cupcake gekleurd. Het cakeje zelf hebben we met ecoline versierd. En de kers op het cakeje, dat is een foto van het kind zelf.
De cakejes hebben we op een gekleurd papier geplakt en onze kalender vormt een vrolijk geheel langs de muur van de klas.

2. Zoem de Bij

Zoem de Bij is een van de hoofdkarakters uit de methode. Die wilden we dus heel graag zelf knutselen. De kinderen hebben eerst hun hand met geel en zwart geverfd en vervolgens hun hand op een wit papier gedrukt.
De bloem is een verkleinde kleurplaat die we op ons allermooist ingekleurd en uitgeknipt hebben.
De gestempelde hand, het lijf van Zoem, hebben de kinderen zelf uitgeknipt. De pootjes hebben we geknipt van stukken wol en de vleugels van stukken oude vitrage. Het hoofd en de pet van Zoem zijn ronde vouwblaadjes.

Bekijk ook: KINDERBOEKENWEEK 2018 VRIENDSCHAP; KOM ERBIJ!

3. De k van kip

De kippen van het puddingboomplein hadden een grote rol in het ankerverhaal van kern 1. Leuk om voor de start van groep te knutselen. Die bijzondere kippen wilden wij natuurlijk ook knutselen.
Van een uitgeknipt rondje hebben we een kegel gemaakt. De poten hebben we gemaakt van muizentrapjes.
Oogjes, een snavel en een kam mochten de kinderen zelf bedenken en knippen.

5x knutselen in groep 3

4. De aa van aap

Voor de aap hebben we een vouwopdracht gebruikt. Eerst vouw je van een groot en een klein blaadje 16 vierkantjes. De hoekjes vouw je om en je hebt een hoofd en een lijf.
De poten moesten de kinderen meten met stroken die ze zelf hebben geknipt. Toen nog een snuit, oren en ogen erop en klaar waren onze apen.

5. De v van vis

Omdat we graag weer een ander materiaal en techniek wilden gebruiken, hebben we de vissen van klei gemaakt tijdens de start van groep 3.
Best een pittige opdracht die we stapje voor stapje hebben gemaakt. Eerst maakten we van de klei een bal, die we plat drukten. Met een spatel konden we op de plak de vorm van de vis “tekenen”, zodat ze we wisten welk stuk van de klei we weg wilden halen.
Als de vorm van de vis klaar was, mochten de kinderen de schubben van de vis maken met pailletten en knoopjes. Een aantal kinderen ontdekten dat ze ook konden stempelen met verschillende voorwerpen om de vis te versieren.
Een moeilijk werkje voor de kinderen, maar met een superleuk resultaat!