Tweedehands spullen in de klas

Tweedehands spullen in de klas

Waarom zou je altijd nieuwe spullen in de klas willen hebben? Met tweedehands spullen geef je materiaal een tweede leven en leren de kinderen over duurzaamheid. Zo hebben wij een heel tof tweedehands keukentje.

Tweedehands spullen in de klas

Mijn duo is een kei in tweedehands spullen regelen. Ze is lid van allerlei Facebookgroepen en speurt Marktplaats af. Ook kijk ik vaak op de app Reshopper om snel en makkelijk tweedehands speelgoed en spelmateriaal te verkopen en in te kopen. Zo hebben we aan het begin van het schooljaar een tof keukentje kunnen bemachtigen. Ik vind het ook wel belangrijk, de kinderen een stukje duurzaamheid mee geven in de klas.

Waarom zou je altijd nieuwe spullen in de klas moeten willen? Ik vind het juist goed voor kinderen om te laten zien dat spullen een tweede leven kunnen krijgen. En je bent ook nog eens goedkoper uit.

Een van de kerndoelen van het basisonderwijs is ‘De leerlingen leren met zorg om te gaan met het milieu’. Hier valt natuurlijk van alles onder, maar ik zie ook zeker een kans voor tweedehands spullen in de klas. In de maatschappij van tegenwoordig gooi je veel weg. Vaak is speelmateriaal van plastic wat al het gespeel van 30 kinderen vaak niet aan kan. Als je speelmateriaal tweedehands koopt, weet je dat er al veel mee gespeeld is. De kans dat de kinderen er nog wel een tijdje mee kunnen spelen is groot.

Lees ook: KINDEREN HEBBEN CREATIEVE OPLOSSINGEN VOOR ENERGIEBESPARING

Keukentje

Keuken opgehaald

Het keukentje dat mijn duo online vond, was zelf gemaakt. Het zag er prachtig uit met een echt kraantje en een zelf getimmerd fornuis. Het keukentje was wel wat laag, meer geschikt voor peuters. Maar daar wist mijn vader wel raad mee.

Keuken met poten

Hij had nog wel wat houten poten liggen van oude stoelen. Wie wat bewaard heeft wat ;). Samen met mijn broertje zette hij de poten onder de keuken en zo had het de perfecte maat voor kleuters.

Spelen met de keuken

Er werd direct goed mee gespeeld. De kinderen vinden vooral het kraantje en de oven heel leuk en proppen het liefst zoveel mogelijk in de kastjes.

Spullen verkopen uit de klas

Tweedehands spullen verkopen

Maar toen bleven we met een oud keukentje zitten dat ook te klein voor onze kleuters was. Had ik toen geweten dat daar een app voor bestaat, Reshopper. Dat had het verkopen vast een stuk makkelijker gemaakt. Met de app kun je tweedehands kinderspullen kopen en verkopen. Lijkt mij ook ideaal voor de klas om materiaal wat je over hebt te verkopen en ander materiaal zelf weer te kopen voor je klas.

Reshopper appFacebookgroepen

Er zijn ook speciale groepen op Facebook om je schoolmateriaal te verkopen en in te kopen. Maar meestal is het  ver weg. Onhandig om bijvoorbeeld zo’n keukentje op te halen.
Met zo’n app kun je je woonplaats of de plaats van de school opgeven en zo dichter in de buurt zoeken naar leuk materiaal.

Keukentje verkopen

Met het geld dat je verdient met verkopen, kun je weer ander leuk materiaal voor de klas vinden.

Dit is een #jufmaikeadd

Heb jij ook tweedehands spullen in de klas staan?