Van Arthur voor Zeb WIN

Van Arthur voor Zeb WIN

Het is bijna Valentijnsdag, een mooi moment om kinderen wat meer lhbtiqa-liefde te laten zien. Het komt steeds meer ook in prentenboeken, fijn om te zien! Van Arthur voor Zeb is een heel lief, inclusief boek, natuurlijk vertaald door Pim Lammers. Je kunt een exemplaar winnen.

Van Arthur voor Zeb WIN

Iedereen weet het: Arthur is op Zeb en Zeb is op Arthur. Maar ze durven het zelf niet hardop te zeggen tegen elkaar. Ze brengen veel tijd samen door, terwijl ze naar school lopen, huiswerk doen, leren fietsen en nog veel meer. Arthur probeert Zeb een brief te schrijven om hem te vertellen hoe hij zich voelt. Maar de woorden klinken nooit goed, dus hij verstopt de briefjes allemaal. Arthurs vrienden vinden de brieven… en ze weten precies voor wie ze zijn bedoeld.

De auteur én illustrator

Vincent X. Kirsch, bekijk zijn website hier, is auteur, illustrator en scenarist en woont in Asheville, VS. Zijn verhalen zijn sterk beïnvloed door toneel, poppenspel, klassieke schildertechnieken en Hollywoodfilms. Naast kinderboeken illustreert hij ook regelmatig voor The New York Times, The Washington Post en The Los Angeles Times.

Van Arthur voor Zeb

Wat vind ik?

Het boek heeft weinig tekst, maar des te meer herkenbare illustraties die op zich al een groot verhaal vertellen. Zo zie je wat Arthur en Zeb leuk vinden om te doen, juist ook samen. Ze maken kunst samen, gaan naar zee, spelen minigolf. Echt leuk om te zien, ze zijn dus ook al beste vrienden! Het is echt aandoenlijk om te zien dat Arthur steeds briefjes verstopt. Hij vindt het maar wat eng om Zeb over zijn gevoelens te vertellen. Dat is zo herkenbaar voor een prille liefde! Ook kinderen zullen deze gevoelens wellicht herkennen. Ook een prachtig boek om voor te lezen tijdens de week van de lentekriebels dus.

Wat ik echt ook tof vind aan het boek is dat het even lijkt mis te gaan als verschillende meiden de briefjes vinden. Maar iedereen weet dat Arthur op Zeb is en zo komt het toch nog goed.

Aan het einde van het boek is er een kerstvoorstelling, dus dit boek kun je ook goed in de feestmaand december voorlezen.

Bekijk het boek hier.

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 15 februari mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.