Landal Twenhaarsveld

Landal Twenhaarsveld

Vorig jaar zaten we met mijn verjaardag middenin een lockdown met mijn verjaardag. Nu was er wel wat meer open, maar ik had geen zin in een blokjesverjaardag. Dus besloot ik weer een weekendje weg te gaan met mijn gezin, net als vorig jaar naar Elsgraven. Naar Landal Twenhaarsveld boekten we deze keer. Het was betaalbaar én had een sauna in het huisje, heerlijk!

Ik denk dat ik ongeveer twee weken van tevoren keek welke parken van Landal nog beschikbaar waren. Ik zocht specifiek op een huisje met sauna, de zwembaden waren wel open, maar verder nog niks. Ik boekte snel bij Landal Twenhaarsveld, bekijk het park hier. Ik vond het een schappelijke prijs voor een weekendje mét sauna. Een week later bleek dat ook het restaurant weer open mocht en er dus zeker meer mogelijk was. Konden we ook mooi uit eten voor mijn verjaardag. Het was een heerlijk weekend met ook nog eens mooi weer, ik heb genoten!

Tip! Er zijn nog plekken voor de voorjaarsvakantie, bekijk ze hier

Landal Twenhaarsveld

Landal Twenhaarsveld ligt aan de Sallandse Heuvelrug. Dit natuurgebied ligt tussen Holten, waar Twenhaarsveld is, en Hellendoorn. Het is een stuwwal, die zo’n 150.000 jaar geleden is ontstaan in één van de ijstijden. Lees er hier meer over. Er is van alles te doen voor kinderen, daar schrijf ik later in dit blog over. We zijn al eens eerder op de Sallandse Heuvelrug geweest om te wandelen, het is er prachtig!

Het park is ook speciaal bedoeld voor hondenbezitters, met onder andere een plas speciaal voor viervoeters. Wij zijn geen hondenfan, maar hoewel we in de buurt zaten met ons huisje bij speciale hondenwoningen, hebben we er echt geen last van gehad. Bekijk hier de speciale hondenbungalows.

Accomodatie

Mijn oog was gevallen op een vierpersoons kinderbungalow mét sauna. Dat vonden onze kinderen ook helemaal fantastisch, want er stond een groot ganzenbordspel als tafeltje bij de bank (daar ben ik vergeten een foto van te maken bedenk ik me nu) en hun slaapkamer was ook een speelwalhalla. Op de foto waren we net een minuutje binnen, de ballen vlogen al door de kamer haha.

Voor ons als ouders was de sauna erg belangrijk! Fijn dat deze in een aparte ruimte stond, zodat het niet overal heel heet werd. We konden er prima met z’n tweeën in zitten. Of eentje zelfs liggen en eentje zitten, dat wisselden we dan af ;). Ook was er een open haard in de woonkamer voor een lekker vuurtje, hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. Er lag een leuk tuintje achter het huis, vanaf het lekkere ontbijt konden we de vogels op de pinda’s af zien komen. Deze koop je gemakkelijk bij de brasserie. Dan is meteen de kans groot dat je ook een eekhoorn ziet, want die komen ook op het lekkers af zagen wij. We hebben op deze manier ook goed kunnen meedoen met de tuinvogeltelling, erg leuk!

Bekijk de accommodatie 4LK hier

Op het park

Zwembad

Het zwembad is gemoedelijk, niet zo groot, maar toch leuk! Er is een kleine glijbaan, waar je snel naar beneden gaat. Om de beurt gaat er van alles aan. Dan weer de fontein in het midden van het grote bad, dan de stroomversnelling en/of het bubbelbad. We konden een tijdslot reserveren voor anderhalf uur en dat vonden wij precies mooi. Onze kinderen zijn dol op zwemmen, dus waren we blij dat het bad open was. Er konden vanwege de Coronaregels 50 mensen in het bad, maar die waren er niet allemaal. We hadden meer dan genoeg ruimte om te zwemmen.

In de zomer is overigens ook het buitenbad Twenhaarsveld geopend. Dit openluchtzwembad kun je tegen betaling ook in, je loopt er zo naartoe vanaf het park.

Speeltuinen

Overal op het park vind je speeltuinen buiten, met als topper de speeltuin vooraan in het park. Hier vind je het centrale deel met het zwembad, snackbar, receptie, brasserie en dus de speeltuinen. Het ligt in een hoek waardoor een deel van de speeltuin aan het terras van de brasserie grenst. Dit lijkt me ideaal met mooi weer! Lekker op het terras zitten terwijl je kinderen in de speeltuin spelen. Alles is van hout, dus duurzaam en het ziet er ook mooi uit. De speeltuinen zijn ook geschikt voor verschillende leeftijden. Lage glijbanen voor wat jongere kinderen en grotere glijbanen voor de groten. Ook de airtrampoline was niet altijd bezet, dus hadden onze kinderen genoeg ruimte om lekker te springen.

Discovery track

Vlakbij het Bollohuisje staat de ingang van het Discovery track. Er waren twee routes gratis verkrijgbaar bij de receptie in één kaart met opdrachten. Een route van 75 en één van 45 minuten. Wij kozen ervoor om de kortere route te doen met een kleine slinger van de lange route eraan vast. Zo waren we ongeveer een uur weg, precies goed! Als je de lange route kiest, ga je langs de natuur bij de hondenplas. De korte route gaat alleen over het park. Het was wel echt leuk opgezet met van alles te doen en allerlei opdrachten! Onderweg kom je ook langs toffe houten speeltoestellen en bijvoorbeeld een blote voeten pad. Een leuke manier om een fijne wandeling met de kinderen te maken en van alles te leren over de natuur! Het is dan ook niet voor niks dat Landal veel samenwerkt met Oerrr (en Natuurmonumenten).

Creativiteit en activiteitenprogramma

Deze Coronatijd is ook aan van alles gedacht. In het Bollo clubhuis kun je nu niet (altijd) terecht voor gezamenlijke activiteiten. Maar er ligt wel van alles uitgesteld om zelf te kunnen knutselen. Je kunt zowel betaalde knutsels meenemen, zoals van hout, maar ook gratis knutsels, zoals dit schaapje met crêpepapier. Er zijn ook themadagen, zo konden wij een stuk klei ophalen om er zelf met stokjes van buiten een egeltje van te kleien.

In samenwerking met Oerrr stond er marshmellows roosteren op het programma en kon je een plekje voor reserveren per gezin, goed geregeld! Het was ook gratis, dus wij smulden enorm van deze lekkernij tussen twee koekjes. De knutsels hebben we in de brasserie gemaakt, konden wij als ouders lekker koffie drinken en de krant lezen. Onze kinderen vermaakten zich op deze manier ook goed.

Eten en drinken

De parkshop aan het begin van Landal Twenhaarsveld is behoorlijk ruim. Je kunt er alles vinden wat je nodig hebt, zij het wel een tikkeltje duurder dan in de “gewone” supermarkt. Deze zijn overigens op ongeveer een kwartiertje rijden ook allemaal te vinden, dus voor een taartje gingen we wat verder op zoek. Één ochtend kregen we een fantastisch ontbijtje van de parkshop, omdat ik toen mijn verjaardag voor het gezin vierde. Er zaten zelfs donuts en valentijnskoeken in, smullen!

In de avond aten we in de brasserie op het park. Er was meer dan genoeg plek om te reserveren en het eten was echt heerlijk! Zowel de kinderen als wij hadden ruim de keuze uit verschillende gerechten. Het toetjes was ook fantastisch en zo leuk opgemaakt speciaal voor mij! In de zomer kunnen de kinderen volgens mij gebruik maken van het Bollo buffet, ook altijd een feestje voor ze. Ik denk dat er nu te weinig reserveringen voor waren.

In de omgeving

Nationaal park de Sallandse Heuvelrug

Op ongeveer een kwartier rijden van het park begint De Sallandse Heuvelrug. Je kunt er vrij rondlopen, bijvoorbeeld op de hei, maar wij besloten om naar Buitencentrum Sallandse Heuvelrug te gaan, bekijk het hier. Dit heeft twee leuke restaurants waar je middenin het bos kunt zitten. Maar er is ook veel voor kinderen te doen! Zo konden ze kiezen uit twee routes: de kabouterroute of de route met Joep waarbij je op zoek gaat naar eekhoorns, dit is een speelbos of een natuurspeeltuin. Bij beiden vind je allerlei opdrachten en speeltoestellen om lekker in het bos te ravotten. Voor onze kleuter van net vier jaar was de Joep route eigenlijk wat te ver, voor haar waren de kabouters beter geweest. Maar haar broer van zeven wilde niet ophouden met spelen, hij vond het er heerlijk!

Verder is Deventer in de buurt, echt een leuke stad, ook voor kinderen met bijvoorbeeld het speelgoedmuseum. Avonturenpark Hellendoorn is dichtbij, net als verschillende kinderboerderijen. Maar je vindt er ook allerlei musea in de buurt, zoals het oorlogsmuseum in Nijverdal. Alle mogelijkheden vind je in de Landal app.

Wij komen er zeker nog eens terug!

Bekijk het leuke vakantiepark Landal Twenhaarsveld hier. 

Er staan affiliate links in dit blog.