Voorlezen en bewegen

Misschien herkennen jullie het wel: kinderen die het erg moeilijk vinden om stil te zitten tijdens het voorlezen. Voor die kinderen is het misschien wel leuk om iets voor te lezen waarbij ze lekker kunnen bewegen. Marion van Kinderboeken zijn leuk kiest twee boeken uit waarbij dit goed mogelijk is.

Wij gaan op berenjacht

Wij gaan op berenjacht (ISBN: 9789025761004 )

Dit boek is al 25 jaar oud, maar nog steeds erg leuk om voor te lezen. Dat kan natuurlijk gewoon thuis, of op school in de kring. Maar ga ook eens de gymzaal in om samen met een groep kinderen op berenjacht te gaan. Onderweg kom je allerlei obstakels tegen. Hoog gras, modder, een donker woud, een rivier, een sneeuwstorm, een grot. Samen met de kinderen ga je overal dwars doorheen net als in het boek. En dan uiteindelijk in een sneller tempo weer terug om aan de beer te ontsnappen.

Op pad met Wiebel & Kriebel

Op pad met Wiebel & Kriebel (ISBN: 9789491886270)

Op pad met Wiebel en Kriebel is geschreven door Els Roeterdink met de bedoeling dat kinderen lekker kunnen bewegen tijdens het voorlezen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De 10 verhalen in het boek gaan over Wiebel (dat zijn de kinderen) en Kriebel (die zit op hun schouders). Ze maken van alles mee, gaan naar de maan, de voedselbank, Giethoorn, het dierenasiel en nog veel meer. Variatie genoeg dus. Tijdens het voorlezen mogen de kinderen lekker meebewegen, dus in Giethoorn mogen ze in een bootje varen. Op andere plaatsen zitten ze in een auto en moeten ze sturen. Ze tillen dingen op, ze springen en ze zwaaien.

Dit zijn natuurlijk maar twee voorbeelden van boeken. De ene speciaal geschreven om lekker mee te bewegen, de andere niet. Er zullen vast nog meer boeken zijn waar je leuke activiteiten bij kunt verzinnen. Laat gerust een reactie achter met boeken- en beweegtips.