Waarom ik de tweede zwangerschap anders beleef dan de eerste

Waarom ik de tweede zwangerschap anders beleef dan de eerste

Ik ben nu 24 weken zwanger van ons tweede kindje. Maar wat is het anders! Waarom ik de tweede zwangerschap anders beleef dan de eerste

Waarom ik de tweede zwangerschap anders beleef dan de eerste

Bij de eerste zwangerschap stond ik er lekker onbevangen in. Ik wist nog niet veel, al las ik alles wat los en vast zat over baby’s en de zwangerschap, en zag het allemaal wel. Ik genoot vooral volop.

De test

Natuurlijk was het spannend de eerste keer. Hoe werkt zo’n test eigenlijk en zou het echt kloppen? Ik was eigenlijk meteen zwanger, dus ik geloofde het toen niet helemaal. Bij de tweede had ik ook al snel allerlei zwangerschapsverschijnselen, maar vals alarm. De tweede keer testen vond ik wel spannender. Hoe snel zou het gaan? Zal het net zo snel gaan als de eerste of moet ik juist heel lang wachten? Toch was ik ook al snel weer zwanger.

Spannend

Maar dan werd het alleen maar spannender. Ik kon niet wachten tot ik voor het eerst naar de verloskundige kon. Een check-up en het hartje horen. Ik telde de dagen af. Ook de eerste check was goed… En dan de volgende mijlpaal: 12 weken, yes ook gehaald.

Mijlpaal

Ik leef deze zwangerschap van mijlpaal naar mijlpaal. De 20 weken echo en nu 24 weken zwanger.
En alles blijft spannend. Zal ze het nog doen? O gelukkig, ik voel haar weer schoppen… Zou ze gezond zijn? Hoe lang zal ze in mijn buik blijven?

Lees ook: HET EERSTE TRIMESTER VAN MIJN ZWANGERSCHAP

Onbevangenheid?

De onbevangenheid gaat er een beetje af. Bij de eerste was alles nieuw en wist ik toch niet waar ik aan toe was. Nu heb ik alles al een keer mee gemaakt.

Het heeft er denk ik ook mee te maken dat onze eerste een slechte start had tijdens en na de bevalling. Ik wil daar niet teveel over uitweiden, maar we zijn in ieder geval heel blij dat het al heel snel weer goed met hem ging.

Ik ben me er veel bewuster van dat er ook veel mis kan gaan. Daarom vind ik alles ook net een tikkeltje spannender dan bij de eerste.

Het gaat razendsnel

Ook anders dan bij de vorige zwangerschap: het gaat razendsnel! Ik heb een drukke baan en natuurlijk al een peuter rondlopen. Alles lijkt echt drie keer zo snel te gaan. Zo was ik eigenlijk te laat met kraamzorg regelen (gelukkig heb ik nog even) en denk ik nu: 24 weken al! En ik vind mijn buik al zo groot! O ja, ik ben ook al 24 weken!

Lees ook: KIND VOORBEREIDEN OP DE ZWANGERSCHAP

Vergeten

Er zijn dingen die ik vergeten was. Zoals dat ik nu al ‘s avonds echt wel moe ben en dat ik ook niet meer kilometers lang kan lopen. Zeker niet in de bergen ;).

Genieten

Gelukkig kan ik ook, ondanks de drukte, enorm genieten van deze zwangerschap. Ik heb amper kwaaltjes, ook niet aan het begin. En ik ben dol op het getrappel in mijn buik, zo gezellig en leuk! Ik geniet enorm van mijn zwangere lijf en het meisje in mijn buik! Van mij mag dit ook nog wel even duren :).