10 keer waarom je een leraar onder je vrienden moet hebben

Ze bereiden je uitjes tot in de puntjes voor, zijn van alle nieuwtjes op de hoogte en kunnen je leven wat efficiënter maken. 10 keer waarom je een leraar onder je vrienden moet hebben.

10 keer waarom je een leraar onder je vrienden moet hebben

1. Dagje weg
Laat het plannen maar aan je vriendin over. Het museum wordt gebeld, vervoer geregeld en alle vrienden opgetrommeld. Alles wordt tot in de puntjes voorbereid, dat is je vriendin gewend met al die schoolreisjes en museabezoeken met haar klas. Wees gewaarschuwd: je wordt wel geacht op tijd te komen. Een te laat briefje heb je zo te pakken.

2. De stem
Je hebt een grote vriendengroep die je allemaal tegelijkertijd iets wil vertellen. Gekakel hier, gekakel daar, je komt er niet bovenuit. Laat je vriend maar DE STEM opzetten die hij ook in de klas gebruikt. Bam, alle ogen meteen op jou gericht.

3. Vroeg wakker
Superhandig zo’n vriendin die een versgeperst sapje, gebakken broodjes en een gekookt eitje klaar heeft staan als jij met je brakke hoofd rond een uur of 10 je bed uit rolt. Je vriendin is namelijk elke dag supervroeg wakker om op tijd klaar te staan voor haar leerlingen. Ze wordt dus ook standaard om 7.00 uur wakker in het weekend. Breakfast is served!

4. Nee, je krijgt geen gratis zooi
Je hebt eindelijk een reden om al die om gratis zooi zeurende kinderen bij de supermarkt te trotseren. Je kan ze een snoeiharde NEE verkopen als ze schreeuwen om voetbalplaatjes, zegels, moestuintjes of ander gedoe. Je hebt een vriend die ze dolgraag verloot tijdens een bingo in de klas.

5. Supersnel eten
Ze kan echt supersnel eten. Lunchen in 5 minuten, omdat je echt zo weg moet? En tegelijkertijd alle ins en outs met je doornemen? Je vriendin kan het, tijdens de lunch op school heeft ze namelijk koters die ze in het gareel moet houden, kinderen die ze moet aansporen om te eten en tafels met omgevallen bekers die ze moet poetsen.

6. Structuur
Soms is een beetje structuur in je leven best fijn. Vraag je vriend maar eens om raad om je huis efficiënter in te delen. Hij zal komen met wasmanden op kleur voor elke soort was, logisch ingedeelde keukenkastjes en een alfabetisch systeem voor je boekenkast. Handig!

7. Op de hoogte
Beroepsmatig moet je vriendin het nieuws goed bijhouden. Wil je alles weten over het middenoosten conflict, updates over het onderwijs dat veel in het nieuws is of plaatselijk nieuws? Zij weet het. Plus: de roddels van de buurt en met wie Rihanna het nu weer doet. Die leerlingen vertellen ook alles ;).

8. Niet te vaak
Avondjes plannen door de week, vergeet het maar. En ook in het weekend is je vriend ook niet altijd beschikbaar voor een biertje. Veel te druk met rapporten, nakijken of slapen. Lekker rustig toch? Een leraar is dan ook extra gezellig als jullie wel bij elkaar zijn.

9. Vakantie
Een zomervakantie samen plannen moet lukken. Je vriendin heeft in ieder geval 5 weken vrij. Minpuntje is wel dat je dan ook in die megadure weken op vakantie moet. Maar ach, ze kan wel altijd!

10. Chocola
Rond kerst en net voor de zomervakantie moet je bij je vriend zijn als chocola je lievelingseten is. De voorraadkast ligt dan vol met Merci, zeevruchten en als je geluk hebt met Tony’s. Cadeautjes van de leerlingen voor alle goede zorgen. En omdat hij niet te dik wil worden, deelt hij het maar al te graag met jou.

Hoppa, kom maar op met die leraar vriend! Toch?