moeders voor moeders

Waarom ik mee doe aan moeders voor moeders

Waarom een bericht over moeders voor moeders op jufmaike.nl? Omdat ik vind dat het meer aandacht mag krijgen. Moeders voor moeders wil de kinderwens van stellen met vruchtbaarheidsproblemen vervullen. Waarom ik dus mee doe. 

Het is alweer mijn laatste week. 10 weken lang heb ik in een kan geplast om mijn urine te verzamelen. Toch gek dat ik er zo alweer mee kan stoppen.

moeders voor moeders

moeders voor moeders is een landelijke organisatie die mensen met vruchtbaarheidsproblemen wil helpen. Ze zamelen urine in van zwangere vrouwen. Hier wordt het hCG-hormoon uitgehaald. Dat hormoon wordt gebruikt door farmaceutische bedrijven om medicijnen van te maken, zoals de spuiten bij IVF.

Lees ook: HOE IK DE KLAS VERTELDE OVER MIJN ZWANGERSCHAP

Hoe het werkt

Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon. Ik meldde me meteen aan toen ik wist dat ik zwager was en ben direct met 6 weken zwangerschap begonnen.

Lees meer over hoe het werkt op de site van moeders voor moeders.

De kratjes met urine werden bij ons keurig achterom opgehaald. Zo kwam niemand in de cruciale weken te weten dat ik zwanger was.

Waarom ik mee doe aan moeders voor moeders

omslagdoek moeders voor moeders

Ik doe mee vanwege de mooie omslagdoek die je voor je baby krijgt! Nee natuurlijk niet, maar hij is wel heel cute vind je niet? Bij de eerste kreeg ik ‘m ook en zat er nog klittenband aan waardoor het wat kon rafelen. Inmiddels is de doek na feedback aangepast en is het nog zachter geworden en zonder klittenband. Hier gaan we weer dankbaar gebruik van maken!

Beiden keren raakte ik snel zwanger. En bij beide keren heb ik me direct aangemeld. Ik weet niet meer hoe ik ervan hoorde. Als je bij de verloskundige komt, hoor je er sowieso over, maar ik meldde me dus vooraf al aan. Ik vond het fijn om direct te starten. Natuurlijk doe ik het om mensen te helpen waarbij het allemaal niet zo makkelijk gaat. Juist omdat het bij ons wel makkelijk was. Ik ben me er erg van bewust dat het niet voor iedereen zo is. Het lijkt me een zware weg om af te leggen en daar help ik graag een beetje in mee.

Berichtje uit je buik

Ik vind het ook ontzettend leuk dat je, naast de mooie doek, ook elke week een berichtje uit je buik krijgt bij deelname. Je krijgt dan een nieuwsbrief voor het aantal weken dat je zwanger bent met tips en een filmpje hoe je baby in de buik er op dat moment uit ziet.

Lees ook: JUF MAIKE NIEUWS!

Hoe vond ik het in een kan plassen?

Ik vond het geen moeite. Gelukkig was ik niet misselijk, dus kon ik prima tegen de geur van het conserveringsmiddel. Ik plaste alleen als ik thuis was, bij de eerste ook. Dus zelfs als je fulltime werkt kun je mee doen, alle beetjes urine helpen al namelijk! Ik vond het totaal niet lastig, zou het zo weer doen. Ik vind het zelfs een beetje gek dat ik alweer klaar ben.

Ook deelnemen? Meld je aan op de site van moeders voor moeders.