Wanneer ik geniet in de klas

Wanneer ik geniet in de klas. Deze laatste schoolweken is het hard bikkelen. Toetsen, groepsplannen, observaties, rapporten, gesprekken. Dus kijk ik graag naar de momenten waar ik veel plezier aan beleef. Waar geniet jij van? 

Wanneer ik op mijn top ben? Als ik een les heb bedacht die de kinderen meteen aanspreekt, ze zich vol enthousiasme erin storten en mee gaan op ontdekkingsreis. Dan zitten we samen in een flow.

Gelukkig zijn die momenten er vaak, wat voorbeelden:

Boeken voorlezen

Ik ben dol op boeken en geef die liefde graag door aan de kinderen. Vaak hangen ze aan mijn lippen. Ik overdrijf, doe stemmetjes, ga op stoelen staan, spreek kinderen aan als typetje en bouw stiltes in. Heerlijk!

Spelen! 

Ik vind het heerlijk om te spelen met de kinderen. Hutten bouwen, met stoepkrijt krijten, samen in de zandbak spelen. Tijdens het spelen werken we aan de doelen, maar dat hebben de kinderen niet door, zij spelen.

Ontdekken

Ik ga graag samen met de kinderen op ontdekkingstocht. Brooddeeg maken, want hoe zit zo’n recept nou in elkaar? Ontdekken hoe ijs smelt door speelgoed in te vriezen en lekker kliederen met je handen.

Creatief

Samen creatief bezig zijn en daardoor mooie talenten ontdekken, daar krijg ik een glow van.

Talenten ontdekken

Hoe mooi is het om een kant van een leerling te zien die je nog niet kende? Een kind helemaal los zien gaan met dansen. Of een dramales van een vakdocent waar de meest stille leerling supergoed in acteren blijkt te zijn.

De komende weken ga ik me hier extra op focussen. Echt genieten van de mooie momenten in de klas, erbij stil staan en de verbinding met kinderen aangaan.

Waar geniet jij van in de klas?