Wat is er gebeurd tijdens de prikactie?

Wat is er gebeurd tijdens de prikactie?

Ik vroeg jullie wat jullie als school of zelf hadden ondernomen tijdens het uur van de prikactie. Er werd massaal op gereageerd. Hierbij een overzicht van alle activiteiten tijdens de prikactie. 

Het kan niemand ontgaan zijn. Tijdens de prikactie werd er een uur gestaakt om aandacht te vragen voor een eerlijk salaris en minder werkdruk in het basisonderwijs.

Wat is er gebeurd tijdens de prikactie?

Filmpjes

Er werd een fantastisch filmpje gemaakt door Basisschool De Kring in Alkmaar. Tessa Balder – Carper heeft het lied geschreven m.b.v. input van het team.

Foto’s

Er werden ook ludieke en toffe foto’s gemaakt.

Wij liggen voor Pampus

De leerkrachten van Brede School St. Martinus in Oud-Zevenaar maakten deze toffe foto.

Staken op het Binnenhof

Een heel schoolteam van De Carolusschool in Den-Haag verscheen op het Binnenhof om 8.15 uur om te staken.

Onbijtje

Ontbijten met Emile Roemer

Er werd ook veel ontbeten. Emile Roemer schoof aan bij SBO Palet en SO4 De Windroos in Boxmeer. En let eens op de T-Shirts!

Ontbijten

Ook met teams werd ontbeten, zoals bij OBS De Dobbelsteen in Hoogerheide.

Speciaal onderwijs

In het speciaal onderwijs bleek het lastig om het vervoer goed te regelen, dus werden er andere oplossingen bedacht, zoals een uur Yoga les bij ZMLK De Ark.

Ouders ingezet

Op een aantal scholen werden ouders ingezet om de lessen over te nemen.

Marguerita Suddaby van Marstyle: Ik heb voor groep 6 gestaan met een lesje over vloggers en veilig online zijn, best leuk een dagje juf spelen. De NOS kwam bij ons op school filmen en wij stonden dus als ouders voor de klas. 
Lisette Schrijft

Ook Lisette van Lisette Schrijft (ook wel bekend als Loedermoeder van het jaar) stond een uurtje voor de klas.

Werkdruk verlichten

Werkdruk verlichten

Ik kreeg ontzettend veel berichten van mensen die de werkdruk hadden verlicht met allerhande einde-schooljaar-taken, zodat ze minder werkdruk kunnen ervaren in de klas na schooltijd, zoals Raymond Mast van de foto.
Een greep uit de reacties.

Arienne Weistra-Dool: Speelgoed schoongemaakt, kasten opgeruimd, rapportgesprekken ingepland met collega’s. Van de SP jongeren kwamen een paar langs om ons Kanjers (stroopwafels) te brengen en thee gedronken met collega’s. Toen was het uur wel om

Ellen Van De Klok-du Maine Als team geevalueerd wat consequenties kunnen zijn als het zo verder gaat en hoe we daar in staan. Bijv. Onbegoegde leerkracht voor de klas of klas naar huis ingeval van ziekte en geen vervanging.

Kathleen Van Der Hijden Dansje en lied geoefend voor collega die met pensioen gaat…

Thuis blijven

Ook mocht een aantal docenten later beginnen met hun dag.

En verder

Er werden taarten bezorgd, door directeuren brieven bezorgd bij de leerkrachten om blijk van waardering te geven, gezellig bijgeklets met collega’s, aan yoga gedaan, vergaderingen belegd en overdrachten gedaan.

Wat is er gebeurd tijdens de prikactie?

Uitgelichte afbeelding: Peter Spreekt.

Wat heb jij gedaan tijdens de prikactie?