Wat je denkt als je de klas inricht

Wat je denkt als je de klas inricht

Er is een tijd van vakantie en er is een tijd van de klas weer inrichten. Er schieten dan altijd wel wat gedachten door mijn hoofd. Bij jou? Wat je denkt als je klas inricht

Wat je denkt als je de klas inricht

1. OMEKOT!

Wat staat alles op en in en langs en opgepropt en gefrommeld in elkaar! Hoe hebben die schoonmakers/vloer-in-de-was-zetters dat allemaal gedaan?

2. Al die spullen!

Hoe heb ik in hemelsnaam al die spullen in mijn klas gekregen? En, nog belangrijker, waar laat ik die spullen weer allemaal? Hallo, verzamelaar hier…

3. Dat had ik echt allang moeten weggooien

Een jaar niet aangeraakt geldt voor mij als prima regel om zaken weg te kunnen gooien. Ja, ook dat leuke tegeltje-met-schilderij-door-een-kind-gemaakt. Leuk toen ik het kreeg, nu cadeautje voor de prullenbak. En wat geniet ik altijd van de plof die oude Citoboekjes maken als ik ze in de papiercontainer mieter.

4. Dit gaat me nooit lukken

Man o man, hoeveel dagen nog voor school begint? Ik heb nog zoveel te doen! Ik krijg het nooit af… Waarom doe ik dit eigenlijk? Waar moet ik beginnen? Waar eindigt het? En meer van dat soort vragen…

Lees ook: CHECKLIST INRICHTEN KLAS

5. Overleggen, nu?

Sta ik net op z’n kop in een vuilniszak, omdat ik per ongeluk die ene fijne pen in mijn opruimwoede heb weggegooid (en die wil ik toch echt terug), komt er een collega binnen. ‘Zullen we even dit *een of ander geneuzel* bespreken voor aankomend schooljaar?’ Ja nee tuurlijk. Kijk om je heen. Ziet er wel uit of ik alle tijd heb nu he…

6. Het begint al wat te worden

Maar dan na een aantal uur hard werken komt er eindelijk wat schot in de zaak. Het begint wat te worden met die klas. Nog niet helemaal tevreden, maar toch al bijna startklaar. Gelukkig, ik kan het nog…

7. Ik ben KAPOT!

Thuis stort ik in op de bank. Ik was even vergeten wat werken ook alweer was na die lange vakantie. En al dat gesjouw, pfff… Is het al weekend?

8. MEGA TO DO LIST

Dit moet ik nog doen, dat moet ik nog doen. O ja, dat moet op mijn lijst. Die moet ik nog mailen. Zoveel te doen, ik heb nog zoveel te doen. Ach, kan ook de eerste schoolweek nog…

9. Ik ben er klaar voor!

Ik heb knetterhard gewerkt, maar laat die lieverds maar komen. De klas en ik zijn er klaar voor!

Lees ook: 10 KEER WAT LEERKRACHTEN DENKEN OP DE LAATSTE VAKANTIEDAG

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren