weekoverzicht

Ik wil wat nieuws proberen: elke zondag een blog met het weekoverzicht van afgelopen week. Het wordt een mix van privé en werk, omdat dit zeker raakvlakken heeft. Laat me vooral weten wat je ervan vindt! Deze week vertel ik over het weer voor de klas staan en de perstrip naar Parkstad, Zuid-Limburg. 

Weekoverzicht #1

Maandag

Maandag

Wat was ik blij dat ik weer voor de klas kon staan na een week ziek thuis. Ik vond het fijn om weer met de kinderen te zijn. Ik neem regelmatig mijn iPad mee van huis. De kinderen vinden het heerlijk om met Osmo Coding of de andere Osmo spellen te spelen.

Lees ook: LEREN PROGRAMMEREN MET OSMO CODING

thematafel

Op maandagen werk ik op de ene locatie en race ik vaak nog even door naar de andere locatie waar ik op donderdag en vrijdag werk. Ik kan dan nog even overleggen met mijn duo. Zij had deze mooie thematafel al gemaakt, ik vulde hem aan met een paasboom (van de Hema) en een paashaas (Ikea).

Dinsdag

kinderboerderij

Op dinsdag ben ik de hele dag thuis met onze peuter. We moesten naar het consultatie voor de ogentest. Die moet over drie maanden weer, want de test was niet helemaal gelukt. We vinden het allebei heerlijk op de kinderboerderij. Geitjes, schapen, lammetjes en veel speelmogelijkheden, zoals een glijbaan en een grote zandbak. We gingen ook beide nog even naar de kapper.

Woensdag

Op woensdag werk ik thuis voor de site. Hier maak ik meestal heel weinig foto’s van haha. Deze woensdag moest de kwartaaladministratie voor de site gedaan. Saai werk, maar wel mooi om te zien wat je verdient. In de middag had ik studiemiddag op mijn werk. We zijn een traject in gegaan waarin we zelf onderzoek doen.

Donderdag

Traktatie

Donderdag is altijd een volle, drukke dag in de klas met gym, en de ochtend en de middag natuurlijk. We hebben er weer een goede dag van gemaakt met een knutsel in de kleine kring en ik las onder andere veel voor. Ik kreeg deze fijne traktatie. Lekker klein en heel mooi gemaakt. In de avond kon ik eindelijk het pakje met de leuke jurken van King Louie openmaken.

Vrijdag

Spelletjesochtend

Op vrijdag heb ik eerst wat moestuintjes met de kinderen gezaaid. Daarna was het spelletjesochtend. Altijd gezellig met de ouders en de kinderen die fijn spelen. Goed om winnen en verliezen te oefenen en natuurlijk voor de sociale omgang.

De kinderen gaan om 11.45 uur naar huis. Ik rondde de boel snel af, want er stond een perstrip op het programma, mijn eerste!

Perstrip Parkstad

Ik was uitgenodigd door VVV Zuid-Limburg om naar Parkstad af te reizen. Een prachtige, toeristisch omgeving in ons eigen land! Het was een overvol, maar superleuk programma. Ik schrijf binnenkort een blog over alle leuke activiteiten die je daar met kinderen kunt doen, maar laat nu vast wat highlights zien. Ik vond het fantastisch om het mee te maken en hoop stiekem op meer van deze leuke trips ;).

De perstrip was in de ochtend al begonnen, maar toen stond ik natuurlijk nog voor de klas. De reis naar Heerlen verliep voorspoedig, dus rond 14.30 uur checkte ik in bij Hotel Heerlen, een Van Der Valk hotel dat weer opnieuw in aanbouw is na een brand. Ik kreeg, heel luxe, een kamer voor mezelf met bad, heerlijk!

Heerlen centrum

Ik kon vervolgens bij een wandeling aansluiten, dat verliep allemaal heel soepel, fijn! Ik leerde snel de deelnemers kennen. Instagrammers, reisbloggers, journalisten, er liep van alles rond. Leuk om zo’n groep mensen met verschillende achtergronden te ontmoeten.

Kasteel Hoensbroek

We gingen naar een prachtig kasteel in Hoensbroek, kregen eten van een Michelinster kok in Schunk en Brasserie Mijn Streek, kregen een rondleiding in het Thermen Museum, een stiltewandeling in de Schinveldse bossen en ik mocht vervolgens rodelen in Snowworld. Om 23.30 uur ging ik nog even in bad om vervolgens heerlijk te slapen in het luxe bed.

Zaterdag

De ochtend begon ik met een rondje in het zwembad van Hotel Heerlen. Dat vind ik er toch wel bij horen, even gebruik maken van het relax gedeelte van een hotel. Helaas was het Welness deel nog niet open, daar maak ik graag een andere keer nog gebruik van.

Blote Voeten Park

Na een weldadig ontbijt reden we naar het BloteVoetenPark in Brunssum. Daar keek ik enorm naar uit, ik was nog nooit naar een blotevoetenpad geweest. En ik ben ook zeker niet teleurgesteld. Wat een ervaring! Ik liep over zacht zand, steentjes, schors, kokos, door modder en heel veel water. Op de foto, door Mirre Oost gemaakt, zie je wel hoe ik ervan genoot. Echt een ervaring! Hier wil ik heel snel naar terug.

Continuum

Verder gingen we nog naar Mondo Verde, Hotel Winselerhof voor een luxe lunch en de musea Cube, Columbus en Continuum waar een prachtige doe-tentoonstelling van Lego is. Helaas was er te weinig tijd voor GaiaZOO, maar daar hoop ik ook snel langs te kunnen gaan. De dag was veel te snel om. Wat een fantastische trip!

En, zoals gezegd, een blog met leuke uitjes voor kinderen staat op de planning!

Zondag

De dag begon rustig met de foto’s van de perstrip bekijken en uitgebreid ontbijten. Vervolgens wiedde ik de voortuin en zette mijn man de nieuwe picknicktafel en zandbak in elkaar. Ook die ga je later nog zien op de site. Het was zo warm dat onze peuter wel heerlijk in een badje in de tuin kon spelen, terwijl ik dit weekoverzicht typte.

lieveheersbeestje

Ik maakte nog deze foto met mijn iPhone (5s). Stiekem denk ik wel na over een nieuwe, want ik vind filmen en foto’s maken in de klas zo leuk. Maar een behoorlijke aanschaf he, dus ik denk nog even na ;).

Ik ben heel benieuwd wat je van dit weekoverzicht vindt, laat het me weten in een reactie. Ik heb zin in de nieuwe week!