Wat zit er in mijn schooltas?

Wat zit er in mijn schooltas?

Ik ben een beetje een rommelige leerkracht. Ik heb altijd overal spullen liggen en ook mijn schooltas prop ik het liefst zo vol mogelijk. Nu heb ik een hele mooie schooltas van Brandfield, dus wil ik wel wat beter op mijn spullen gaan letten. Wat zit er in mijn schooltas? 

Wat zit er in mijn schooltas?

Omdat ik les geef aan twee verschillende kleutergroepen, en ik ook aardig vaak wat voor de site krijg, sleep ik me vaak het rambam met allemaal spullen. Ik loop meestal rond met twee dikke tassen tegelijk en til me een breuk. Een heleboel prentenboeken bij elkaar is best zwaar kan ik vertellen ;). Ook sleep ik standaard met een aantal spullen die dus altijd in mijn schooltas zitten.

Wat zit er in mijn schooltas?

Ik heb altijd kabeltjes bij me, ik kan niet zonder! Een kabeltje voor mijn telefoon, met al dat foto’s en filmpjes maken is die zo leeg, en een kabel voor mijn iPad. Omdat we geen digibord hebben bij de kleuters en al helemaal geen iPad, sleep ik die van mezelf vaak mee. Zo vinden de kinderen het fantastisch om met Osmo te spelen als ik weer kom.

Lees ook: LEREN PROGRAMMEREN MET OSMO CODING

Wat zit er in mijn schooltas?

Natuurlijk zit mijn portemonnaie erin, met rijbewijs, wel zo handig als je met de auto naar je werk komt. Mijn schoolsleutels, flesje drinken, notitieboekje van Jip en Janneke (zo’n leuke lijn bij de Hema) en deo. De kauwgom is voor als de kinderen naar huis zijn, anders snoep ik teveel ;). Kijk maar naar die koekjes die toch per ongeluk in mijn tas gesprongen zijn… Ik heb ook wat fruitdrops in mijn tas, zodat ik na schooltijd limonade in mijn flesje kan doen. Gelukkig zonder al teveel suiker.

En nu denk je natuurlijk: wat doet die tandenborstel daar? Ik vind het ook best gek van mezelf eigenlijk, maar ik poets elke dag op school mijn tanden. Dat zit zo: ik drink graag koffie in de auto. De koffie op school is, sorry, niet te drinken, dus neem ik het van huis mee. Domien op de radio, half uurtje in de auto met een stevig bakje koffie. Maar dat vind ik niet zo fris voor de kinders, dus neem ik mijn tandenborstel mee en poets ik netjes nog even in de klas.

De schooltas

Schooltas Brandfield

Nu ik echt een mooie tas van Brandfield heb, wil ik wel wat zuiniger zijn op mijn spullen. Zo vind ik in de vakanties regelmatig een rot appeltje terug of prop ik mijn tas vol met losse papiertjes. Ik wil mijn leven beteren, dat moet wel met zo’n goede tas toch? De tas is van het merk Burkely. Ik ben er nu al dol op, dus moet vast lukken. Maike wordt netjes! ;)

Dit is een jufmaikeadd.