Weekoverzicht 10

Een dagje later, maar hier is die dan, weekoverzicht 10! Met de eerste echte schoolweek van onze kleuter, veel chocola, mijn bezoekje aan mijn eigen klas met de baby, de kapper en het consultatiebureau. 

Ik typ dit op maandagavond en ik ben moe. Moe van alle gebroken nachten, het sprongetje en de regeldagen van onze dochter. Vandaag was ik ook mee naar een onderzoek, ook best vermoeiend. Maar ik heb wel zin in de rest van de week. Hopelijk ook met weer wat sporten, want dat lukte dit weekend niet. Ik had door al dat regelen een pijnlijke plek in mijn borst, dus besloot wel te gaan wandelen, maar niet te intensieve dingen te doen.

Maandag 19 maart

Daar ging hij hoor, onze kleuter, naar school. Hij vindt het heel leuk gelukkig! Wel heeft hij de afgelopen nachten steeds nachtmerries, ik denk een soort verwerking. Er veranderde ook aardig wat in zijn leventje. Ik deed ondertussen een pittige work-out van Newbornfitmama. Inmiddels heb ik ook de summer body challenge gekocht waar andere work-outs in zitten. Heb ik er ook al eentje van gedaan, die beviel goed.

Ik kocht wat paastakken met onze kleuter na schooltijd. Die heeft hij samen met een vriendinnetje uit de buurt versierd. Met wat hulp van mama natuurlijk ;).

Dinsdag 20 maart 

Dinsdagochtend ging ik naar de klas waar ik les gaf voor mijn verlof. Er is een klas samengevoegd en natuurlijk waren er ook wat nieuwe kinderen bij. Wat een grote klas ineens! Wel heel leuk om er weer even te zijn. De kinderen hadden veel interesse in onze dochter. En ik trakteerde op nijntjes met een rokje van muisjes. Ik kreeg een mooie poster van de klas en een Prenatal bon van de school. Ingepakt met allemaal muisjes in de verpakking, zag er leuk uit! Ik heb ouderschapsverlof t/m de zomervakantie, dus ik kom ook niet meer terug in deze klas.

Ik haalde onze kleuter weer uit school en liep met hem naar de kinderboerderij. Ook onze dochter vindt het prima om daar op mijn schoot te zitten ;).

Woensdag 21 maart

Boekjes leestijd! Ik heb wat boekjes van Boekstart geleend bij de bieb om onze dochter voor te lezen. Je kunt er tenslotte niet vroeg genoeg mee beginnen. Er kwam een nieuw tof boek van Benji Davies door de bus.

De Grotteling sluipt door de gang.
Je ziet hem niet, het duurt niet lang.
Maar als je denkt: wie weet, misschien…
zie je hem toch. Ook ongezien.

Lees ook: HOE JE JE KIND THUIS AAN HET LEZEN KRIJGT. TIPS PER LEEFTIJDSCATEGORIE

Ik ben benieuwd wat onze kleuter ervan vindt. Hij werd opgehaald door zijn oma om mee te lunchen. Daarna kwam hij thuis en vermaakten we ons met buitenspelen. Ik wilde met hem gaan stemmen, maar hij bleek zo moe te zijn. Na het eten gingen we dan maar als gezin, kon hij nog in de buggy mee, waar hij nu echt wel te groot voor wordt.

Donderdag 22 maart

Onze kleuter was heel trots op het paasei dat hij knutselde op school. Ik vind het ook erg leuk geworden! Met onze dochter moest ik naar het consultatiebureau waar ze zich weer van haar beste kant liet zien. Het is zo’n lieve, relaxte baby! Alleen die regeldagen dan… Maar dat hoort erbij he. Ze is verder wel vrolijk gelukkig.

De arts vond haar al sterk, ze doet heel goed haar nek omhoog en probeert ook al te gaan rollen. Ik denk dat het niet lang meer duurt. Ze is 59 cm en 5,5 kg, precies het gemiddelde. Ze heeft ook echt van die lekkere spekkies, had onze zoon nooit. We hebben het vooral gehad over de uitslag die ze veel heeft. Constitutioneel eczeem, zit helaas in de familie. Ik kreeg een tip voor een creme die ik nog moet kopen.

Onze kleuter had die nacht ervoor slecht geslapen door de nachtmerries, dus kwam heel moe thuis. Hij viel om 16.30 uur in ons grote bed in slaap en werd de volgende dag dus pas wakker en had niet eens gegeten. Gelukkig is hij op de vrijdag vrij.

Vrijdag 23 maart

We begonnen de dag rustig. Terwijl twee (nieuwe) schoonmaaksters ons huis onder handen namen, las ik wat boekjes voor. De hongerige trol van Elli Woollard is nu de favoriet van onze kleuter. Het is heerlijk op rijm geschreven, doet het altijd goed.

We knutselden een paashaas uit het vouwboek van De vouwjuf. Hier komt nog een uitgebreide recensie over, zo’n leuk boek!

Het sprongetje was bij onze dochter goed te merken. Ze wilde alleen maar lopen, dus in huis wandelen met de drager en buiten terwijl de kleuter speelde.

Zaterdag 24 maart

Mijn eerste uitje helemaal voor mij alleen! Een bezoek aan de kapper (Hizihair hier in Wijk bij Duurstede), waar ik ook echt lang vertoefde omdat ik mijn haar liet verven. Door al dat geregel dronk onze dochter in de tussentijd twee flesjes, dus maar goed dat ik vooraf ook nog even kolfde. Ik ben wel echt blij met het resultaat. Ze noemen het balayage: van je eigen kleur bovenaan tot een stuk lichter onderaan. Ik wist ook eigenlijk niet dat mijn haar zo lang was. Ik ga het nu wel wat vaker los dragen. Behoorlijk prijzig, maar dat is het wel waard.

Ik kreeg een Eggspression egg van Libeert opgestuurd die we dit weekend soldaat hebben gemaakt. Heel grappig met een koptelefoon op. En lekker, jam! Hij was ook lekker dik, super lekker om goed je tanden in te zetten. De Eggspressions Eggs met emoticons zijn bij Albert Heijn te koop. En wat ik ook top vind: De paaseieren zijn gemaakt van duurzame cacao en UTZ-gecertificeerd, wat staat voor duurzame landbouw en betere kansen voor landbouwers, hun gezinnen en de planeet. Ik had nog nooit zo’n ei (of grote paashaas) gehad voor mezelf. Dit soort pakketjes wil ik wel vaker ontvangen. Of niet, want het is niet zo goed voor de lijn ;). 

Zondag 25 maart

In de ochtend kregen we bezoek. Ze namen leuke cadeautjes mee, zoals een politie op een motor van Playmobil en voor onze dochter een knuffel met haar naam en geboortedatum erop. Ingepakt in geweldig unicorn papier. Die gekte begint hier al vroeg ;). De kleuter speelde zo’n beetje de hele middag buiten en er moest natuurlijk nog even gewandeld worden. De dag vloog om.

Op naar een nieuwe week met het paasontbijt op school en hopelijk de opening van de Avonturenboerderij van Fien en Teun.

Lees ook: WEEKOVERZICHT 9

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren