Weekoverzicht 17: meivakantie en lekker weer!

Weekoverzicht 17: meivakantie en lekker weer!

Het is alweer half mei, de tijd gaat echt zo snel! Inmiddels is de meivakantie weer voorbij en heb ik weer wat meer tijd om te werken. Afgelopen week was het lekker weer, dus waren we veel buiten te vinden. Lees je weer mee in weekoverzicht 17? 

Weekoverzicht 17: meivakantie en lekker weer!

Het leek wel zomervakantie, zo mooi weer was het! We zijn dus ook veel buiten geweest in het zonnetje. Wel lastig soms om onze dochter uit de zon te houden, zeker omdat ze nu ook veel last heeft van eczeem. We gaan bijna op vakantie, dan hoop ik natuurlijk ook op dat mooie weer!

Maandag 7 mei

Een heerlijk dagje in de achtertuin met springen op de trampoline, een badje in onze schelp, buiten picknicken en een spelletje spelen. De spelletjes van Haba zijn hier favoriet op het moment. Ik moet ook echt nog eens een blog over leuke spelletjes voor kleuters schrijven :). Het spel op de foto is het piratenspel, heel leuk en snapt onze kleuter ook al heel goed.

Onze dochter viel op mijn schoot in slaap. Zo schattig als ze dat nog doet, gebeurt niet vaak meer. Onze kleuter speelde lekker zelf in de tuin, dus besloot ik een beetje te lezen voor mezelf voor het vakantiegevoel.

Dinsdag 8 mei

De warmste dag van de week, dus ik besloot met mijn schoonouders naar het Henschotermeer te gaan. Onze dochter sliep voornamelijk in de wagen. Op de foto lijkt het of ik de wagen helemaal afsloot, maar er kon nog veel lucht doorheen en ook uit onderzoek blijkt dat Dooky veilig is als bescherming tegen de zon. Later heb ik de doek ook wat hoger gedaan.

Het Henschotermeer is echt een hele fijne plek met veel schaduw en lekker water. Helaas moet je binnenkort betalen voor het meer, dus nu genoten we nog even gratis.

Woendag 9 mei

Weer een warme dag en de kleuter naar opa en oma, dus besloot ik in de tuin te werken. In de ochtend sliep onze dochter lang in haar ledikant, maar in de middag kon ze niet echt in slaap komen. Ik vermoed vanwege de eczeem waar ze veel last van heeft nu. Ik kreeg dus helaas niet alles af wat ik gepland had, maar wat wil je ook in een dag. Daar wilde ik de rest van de week ook in proppen, gaat natuurlijk niet echt ;). Ik mocht dus al blij zijn met de vier blogs die ik over de hele dag schreef.

Donderdag 10 mei

Een wat mindere dag qua weer, dus werkten we wat aan tafel in een boekje en bakten we koekjes. Verder lazen we nog wat boekjes. Verder niet veel gedaan, een lanterfanterdagje dus :).

Vrijdag 11 mei

Het allereerste hapje van onze dochter! Dat wordt tegenwoordig vanaf 4 maanden geadviseerd. Natuurlijk nog niet vervangend, maar wel vast oefenen. Bloemkool was nog niet zo’n succes. Verder speelden we veel buiten. Voornamelijk met het speelgoed van BS toys  waar ik later nog een review over zal schrijven. Ook erg leuk speelgoed voor op school!

Mijn man was ziek, dus moesten we nog even boodschappen doen. Onze kleuter zag de inpaktafel voor moederdag en wilde dus vast een cadeautje kopen. Ik kocht dus wat chocolaatjes, had hij in ieder geval iets te geven als manlief nog ziek zou zijn in het weekend.

Zaterdag 12 mei

songfestival

Deze dag heb ik amper foto’s gemaakt, want met een zieke man rende ik heen en weer naar de baby, een buitenspelend kind, opruimen en onkruid wieden in de voortuin. Aan het einde van de dag wat tijd voor mezelf met een beetje songfestival en materiaal maken voor de site.

Zondag 13 mei

Moederdag! Ik mocht, tussen de voedingen door, uitslapen, heerlijk! Ook kreeg ik een lekker ontbijtje op bed. Zo leuk, voor het eerst als moeder van twee kinderen. Manlief voelde zich weer iets beter, aan het einde van de middag weer iets minder, maar we konden er wel weer even op uit. Vanwege het weer naar het museum Beeld en geluid in Hilversum. We hebben een museumkaart, dus kunnen we gaan wanneer we willen, handig! Het speciale deel voor kleine kinderen vond ik eerlijk gezegd wat tegenvallen. Er was weinig echt te spelen en veel informatie voor ouders over beïnvloeding van media. Onze kleuter vond het deel een verdieping lager leuker, terwijl dat eigenlijk voor oudere kinderen en vaak nog best moeilijk is. Hij maakte hier een stopmotion van Buurman en buurman waar hij vooral hard om moest lachen en playbackte bij Toppop. Heel leuk dat die filmpjes bewaard blijven en dat je ze dus kunt terugkijken! En zo zat de week er weer op. Op naar weer een schoolweek!

Lees ook: WEEKOVERZICHT 16: MEIVAKANTIE MET EEN PRACHTIG WEEKEND IN NOORDWIJK AAN ZEE

Hoe was jouw week? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren