Weekoverzicht 4

Wat leuk dat de weekoverzichten zo goed bekeken worden! Ik ga er dus vrolijk mee door :). Deze week probeerde ik veel te wandelen, liet ik onze peuter uit in Ballorig, las ik vakliteratuur en was het carnaval.

Weekoverzicht 4

Maandag 5 februari

wandelen

Ik startte de dag met wat mail wegwerken en het vorige weekoverzicht schrijven. Het lukt me vandaag zowaar weer om het weekoverzicht te maken. Er komt routine in :). Eind van de ochtend had ik het eindgesprek bij de verloskundige. Het was lekker weer, dus ik besloot om wandelend naar de verloskundigenpraktijk te gaan. Leuk om de route te volgen met mijn nieuwe Fitbit, was toch een goede 20 minuten heen en ook weer terug.

Het was vooral gezellig om de verloskundige te spreken die ook mijn bevalling begeleidde, ik nam een plantje als cadeau voor haar mee. Ik kijk er met een goed gevoel op terug, dus kletsen we vooral wat bij, leuke meid!

Lees ook: BEVALLINGSVERHAAL VAN ONZE TWEEDE

jasje

De praktijk zit in het centrum, dus ik besloot even langs de Zeeman te gaan. Ze hebben een leuke nieuwe babycollectie en onze meid had een nieuw jasje nodig. Ik vind het super schattig! Je kunt de stof ook omdraaien, dan is het jasje wit met een soort confetti erop, ook heel zoet.

Dinsdag 6 februari

In de ochtend moest ik onze peuter zelf naar de peuterspeelzaal brengen. En wat was het koud! Het lukte me zowaar om op tijd te vertrekken, want ik moest nog krabben. Ik ben nogal klein en heb best een grote auto, dus er is altijd een stukje ruit waar ik niet bij kan…

Ik besloot maar niet te wandelen, te koud voor onze kleine meid, maar moest wel eind van de middag onze peuter ophalen bij de gastouder.

Ik heb me voorgenomen om tijdens het voeden wat vakkennis bij te gaan houden. Ik ben al op de helft in het boek Zorg voor kleuters, dus er komen waarschijnlijk ook wat vaker recensies van vakliteratuur aan.

Woensdag 7 februari

Op woensdag gaat onze peuter altijd naar zijn oma, maar deze keer had ze een cursus, dus was hij thuis. Ik besloot om hem eens goed uit te laten bij Ballorig. Het was nog steeds zo koud buiten! Terwijl hij lekker speelde, voedde ik ons meisje voor het eerst in het openbaar en las ik wat. Ik las ook een boekje voor aan onze dame, maar daar had ze nog niet zo’n zin in. Je kan wel een beetje zien dat ze veel berg heeft. Gelukkig heeft ze hier zelf geen last van. We lunchten daar en gingen erna naar huis, het werd te druk met alle kinderfeestjes. Thuis plofte ik moe op de bank, wat een prikkels ;). De peuter had het erg naar zijn zin gelukkig, missie geslaagd.

Donderdag 8 februari

In de ochtend schreef ik weer wat voor de site terwijl onze peuter naar de peuterspeelzaal ging. Hij maakte daar een leuke hoed voor carnaval. Verder doen ze er niet echt iets aan, al is wel het nieuwe thema ‘Wat trek ik aan?’ van Puk. In de middag scheen eindelijk het zonnetje een beetje, dus ging ik wandelen en de peuter op de fiets mee. We kwamen ons overbuurmeisje tegen die wel mee wilde. We liepen naar twee verschillende speeltuinen, want die van ons voor de deur wordt aangepakt en is nu een grote zandboel. Ondertussen appte haar moeder of we thee wilde komen drinken. Ze had nog wat taart erbij! Zo fijn om zulke (over)buren te hebben en in een hof te wonen met mensen met kinderen in dezelfde leeftijd.

Het was niet zo’n gezonde dag, want omdat Jozua niet thuis was, aten we ovenfriet, kipnuggets en bitterballen uit de oven. Hiervoor was het me al gelukt om beide kinderen te badderen. Nadat onze peuter op bed lag voelde ik me toch wel een trotse moeder, dat had ik mooi even in mijn eentje gefixt. Ik heb veel respect voor alleenstaande moeders, wat een werk!

Vrijdag 9 februari

draagdoek

Vrijdag wilde ons meisje veel bij mij hangen, dus droeg ik haar praktisch de hele dag in de draagdoek. In de ochtend werd onze peuter opgehaald door zijn oma, om toch nog even een paar uurtjes daar te zijn. Kon ik weer fijn even schrijven voor mijn site. Toch wat ik het het liefste doe ;). Eind van de middag ging ik wel even wandelen met de wagen, maar er stond een straf windje. Ik besloot dus om niet in de avond mee te gaan naar de lichtjesoptocht in Cothen, ook al had ik daar wel veel zin in.

lichtjesoptocht

Onze peuter ging wel met zijn papa, ik kreeg leuke foto’s doorgestuurd. Hij vond het machtig!

Zaterdag 10 februari

Zaterdag is echt zo’n dag om rustig aan te doen en lekker veel te knuffelen. In de middag kwam hier de carnavalsoptocht langs. Daar wilde ik nu wel naar toe, de wind was wat gaan liggen en we liepen er in 2 minuten naar toe, ideaal! Onze peuter vond het natuurlijk ook weer fantastisch. Hij herkende wat karren van de lichtjesoptocht en vertelde daar enthousiast over.

Ik hoor nu wat carnavalsmuziek thuis terug, onze peuter zingt het graag :). Ik ben totaal niet opgegroeid met carnaval, maar vind het heel leuk en onze peuter dus ook. Volgend jaar wil ik ook wel weer eens feesten, er staat al een deal met mijn zusje ;).

Zondag 11 februari

carnaval

In de ochtend bleef ik weer thuis met ons meiske terwijl de peuter en zijn papa naar het kindercarnaval gingen. Er was een Wipneus en Pim show en hij danste en zong vrolijk mee. Wellicht kan ik volgend jaar ook weer gaan. De peuter vond het in ieder geval jammer dat de carnaval hierna weer voorbij was.

fles

Bij thuiskomst mocht hij voor het eerst een flesje aan zijn zusje geven, hij vond het machtig! Ik kolf zo een a twee keer per week om onze kleine meid aan een flesje te laten wennen, zodat ik ook weer eens af en toe weg kan. Dat gaat tot nu toe gelukkig heel goed, ze pakt hem van mij en van anderen, top dus.

In de middag ging ik er weer op uit met de peuter. Onze dochter lag lekker te slapen, dus ik besloot om weer eens alleen met hem te gaan. Ook gek om na 7 weken je dochter niet bij je te hebben terwijl je de deur uit stapt. Misschien moet ik ook maar weer eens de kapper en de schoonheidsspecialiste gaan inplannen ;). We hoorden nog wat carnavalsmuziek en getoeter, dus gingen we op karrenjacht. Ineens kon de peuter heel ver fietsen en ik dus lekker wandelen. En gelukkig zagen we nog een traktor met kar erachter die op weg was naar de boerderij.

In de avond was ik moe, vouwde ik wel de was en keek ik natuurlijk De luizenmoeder. Helaas was de nacht ook niet zo best, dus dat zal ik vanavond ook wel weer merken… Op naar een nieuwe week!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren