WIN Artie Farty knutselboek

WIN Artie Farty knutselboek

Artie Farty? Wat is dat nou weer? Hele toffe knutselboeken die eigenlijk in de kast van elke (kleuter)leerkracht en ouder moet staan. Je kunt twee Artie Farty knutselboeken winnen!

Wat is Artie Farty?

Artie Farty is een handboek over kunst. Zelfmakers, leren hoe je met kinderen naar kunst kunt kijken en hoe je een museumbezoek leuk maakt voor kinderen. Ze hebben pas een nieuw boek uit: Artie Farty LAB: vol recepten voor knutselprojecten. Met ingrediënten die je (bijna) altijd in huis hebt.

Artie Farty LAB sneeuwpop

Artie Farty handboek

Veel ouders zeggen: “Ik ben niet creatief genoeg om te knutselen met mijn kinderen.” Dat hoeft natuurlijk ook niet, want kinderen kunnen juist zelf veel moois maken. Ze vinden het dan lastig om hun kind op weg te helpen of ze weten niet met welk materiaal. Daarvoor is dit boek, vol inspiratie om thuis (of op school) op een leuke manier met creativiteit aan de slag te gaan.

Artie Farty begint met tips waar je inspiratie kunt vinden, handig voor ouders om de weg naar bijvoorbeeld Pinterest te vinden.

Het boek zelf is tamelijk zwaar, maar je legt het makkelijk neer. De juiste bladzijde blijft dan ook open liggen. Het is mooi en eenvoudig vormgegeven. Het eerste (en grootste) deel is voor de zelfmaakprojecten. Er staat bij waar de inspiratie vandaan komt, bijvoorbeeld Wassily Kandinsky, en je vindt er een link naar meer inspiratie voor het project.

De aangeraden leeftijd staat erbij, wat ik heel handig vindt als leerkracht én moeder van een bijna vijf- en een eenjarige. Want met onze jonge dochter wil ik ook zo af en toe aan de knutsel gaan.

Ook voor thema’s op school kan ik dit boek heel goed als naslagwerk gebruiken. Zeker omdat het vaak aan kunst gekoppeld wordt, waardoor kinderen ook daar een stukje van mee krijgen.

Achterin het boek vind je museumtips en tips wat je kunt doen met de kunst van je kind.

Bestel het boek hier.

Artie Farty Lab

Artie Farty Lab

Ik maak graag zelf knutselmateriaal zelf, zoals klei, brooddeeg en verf. En dat is precies wat in dit boek staat: recepten om zelf producten te maken waar je knutselprojecten mee kunt doen.

Het boek is kleiner dan de “gewone” Arty Fartie, maar dat is ook wel prettig. De recepten zijn namelijk heel simpel en hebben dus weinig ruimte nodig. Er zit een hele handige legenda bij met bijvoorbeeld plaatjes voor: geschikt voor peuters en geschikt voor op school, handig! Je ziet meteen wat je nodig hebt en met welke kinderen je het project gaat doen.

De foto’s vind ik ook erg mooi. Van alles is een resultaat foto gemaakt, tof om als inspiratie te zien! Achterin staan zelfs mislukte projecten, dat vind ik echt goed! Ook als iets mislukt is dat handig om te weten en zo zie je ook dat bij jezelf ook wel eens iets kan mislukken. Geeft niks, meestal ontstaat er dan weer iets anders moois. Zo lukt het mij maar niet om slijm te maken. Ik ga het niet eens meer proberen. Zonde van al die lijm waar ik ook andere mooie projectjes mee kan doen.

Ik vind het een heerlijk boekje en naslagwerk, ik weet zeker dat ik nog veel projectjes hieruit ga proberen!

Raamplakkers

Raamplakkers maken

De recepten zijn zo makkelijk dat ik meteen ook een projectje kon uitproberen. Met lijm en acrylverf maakte ik raamplakkers. Ik verfde het op een insteekhoesje en ik ben heel benieuwd hoe het eruit komt! Het moet namelijk nog een nachtje drogen, dus to be continued.

Win Arty Fartie pakket

Artie Farty

Van Uitgeverij Loopvis mag ik twee keer een tof pakket weggeven met daarin Artie farty LAB, Artie Farty en beide museumbingo-Okapi’s. Daarmee kun je museumbingo spelen: je krijgt dan opdrachten om op zoek te gaan en de schilderijen goed te bekijken. Zo moet je een boom, een boterham of munten op je bingokaart afstrepen in het museum. Er zitten meerdere bingokaarten in, dus leuk om als ouder met je kind te spelen.

Wat moet je doen?

Laat hieronder een reactie achter waarom je mee doet en met welk project je aan de slag wilt gaan. Voor inspiratie kun je een kijkje nemen op de website van Artie Farty. Dinsdag 22 januari mail ik de winnaars.