Win De gevangenisfamilie van Perry T. Cook

Win De gevangenisfamilie van Perry T. Cook

In de vakantie las ik een heel bijzonder boek: De gevangenisfamilie van Perry T. Cook. Het greep me meteen en ik heb het vol bewondering gelezen. Je kunt een van de drie exemplaren winnen. 

De gevangenisfamilie van Perry T. Cook

Perry is een bijzondere jongen. Hij woont namelijk al zijn hele leven in een gevangenis. Blue River, waar zijn moeder haar gevangenisstraf uitzit. Het is zijn thuis en de andere gevangen ziet Perry als familie. Zijn moeder komt bijna vrij, maar dan haalt de openbaar aanklager Perry in huis. Hij mag niet meer bij zijn moeder in de gevangenis wonen. Toevallig is dit de stiefvader van het vriendinnetje van Perry, Zoey. Zoey en Perry bedenken een plan om het proces rond de vrijlating van zijn moeder te versnellen. Want dat lijkt de openbaar aanklager ook tegen te gaan. Zou zijn moeder nog vrijkomen?

De gevangenisfamilie van Perry T. Cook

Het boek is geschreven door Leslie Connor en vertaald door Ineke Lenting. Het is uitgegeven door Lemniscaat en geschikt vanaf tien jaar.

Wat vind ik?

Het zit qua schrijfstijl tussen een jeugdboek en een Young adult boek in. Ik vloog er doorheen. Ik las het boek aan de rand van het zwemband op vakantie en daar was het een heerlijk boek voor. Ik vond het meteen vanaf het begin integrerend. Hoe zou het leven in een gevangenis zijn? En hoe zou het leven in de gevangenis zijn als je niets hebt gedaan, maar je moeder er voor straf zit? In het boek klinkt het alsof Perry het goed naar zijn zin heeft en helemaal niet weg wil. Hij heeft tenslotte zijn moeder en alle vrijheid om te gaan en staan waar hij wil. Ik vind dat je je heel goed kan inleven in hoe hij is en echt met hem mee gaat leven. Het boek blijft spannend tot het einde.

Lees ook: MIJN VAKANTIEBOEKEN TOP 10! VUL JIJ HEM AAN?

Win

Van Lemniscaat mag ik drie exemplaren weggeven.

Wat moet je doen?

Geef als reactie hier op de site antwoord op de vraag: Wat zou jij als eerste doen als je net als Perry in de gevangenis woonde?

Dinsdag 26 september maak ik de winnaars bekend.

BewarenBewaren