De grote tandenpoetsdag

Win De grote tandenpoetsdag

Tandenpoetsen is natuurlijk heel belangrijk om je gebit goed te houden. Helaas zie ik nog wel eens kinderen in de klas die wat beter moeten poetsen. Daarom lees ik graag De grote tandenpoetsdag voor en je kunt een van de drie exemplaren winnen.

De grote tandenpoetsdag

Het stinkt in de dierentuin, want de dieren zijn gestopt met tandenpoetsen. Maar daardoor blijven wel de bezoekers weg, dus bedenkt de directeur een plan. Egel Egbert is wel heel druk met schoonmaken. Hij is de enige die niet is verstopt. Dus gaat de directeur samen met egel Egbert op pad om bij alle dieren te poetsen. De tandpasta zit op de stekels van de egel en zo maken ze de tanden van alle dieren schoon. Ook de haai die toch wel een beetje eng is. En de leeuw is ook wel wat uitdagend…

De grote tandenpoetsdag

Wat vind ik?

De illustraties van Günther Jakobs zijn heel grappig en aansprekend voor kinderen. Dieren spreken altijd tot de verbeelding, zeker als ze er zo grappig en vrolijk uit zien.

Onze dreumes vond het ook heel leuk om alle dieren te zien en tandenpoetsen herkent ze ook. Onze kleuter vindt het een beetje een leuk boek zegt hij. Ik denk dat het komt, omdat de tekst van Sophie Schoenwald vrij lang is. Er wordt veel uitgelegd en dat haalt wat de vaart uit het boek.

Ik heb veel anderstalige kinderen in de klas waarvoor ik de tekst waarschijnlijk wat zal aanpassen. Het verhaal zelf vind ik wel leuk bedacht en origineel. En een mooie manier om het tandenpoetsen te bespreken. Want het is voor iedereen natuurlijk belangrijk om je gebit goed te onderhouden.

Win De grote tandenpoetsdag

Win De grote tandenpoetsdag

Van de uitgever De Fontein mag ik drie keer De grote tandenpoetsdag weggeven. Zet hieronder een reactie (op de site) als je kans wilt maken. Woensdag 4 september stuur ik de winnaars een berichtje.

Bekijk het boek hier