WIN Gruwelijk prentenboekpakket

WIN Gruwelijk prentenboekpakket

Elke week komt er een winactie rond de Kinderboekenweek 2017 online. Vandaag mag ik een gruwelijk prentenboekpakket van Clavis weggeven! 

Gruwelijk prentenboekpakket

Van Clavis mag ik drie geweldige prentenboeken weggeven. Een van de boeken is zelfs kerntitel dit jaar voor de Kinderboekenweek 2017 – Gruwelijk eng.

WIN Gruwelijk prentenboekpakket

De titels

Heksje Mimi geeft een griezelfeestje

WIN Gruwelijk prentenboekpakket

De titel Heksje Mimi geeft een griezelfeestje zegt het al. Tijd voor een feestje bij heksje Mimi! Haar vriendin Roosje helpt met het voorbereiden en poes Bobo heeft wel zin in alle lekkers. Ze bakken taart, cakejes en heksenkoekjes en natuurlijk moeten de uitnodigingen op de bus. De heksen vinden het heerlijk om feest te vieren en vermaken zich met kletsen, spelletjes doen en tovergrapjes te vertellen. Poes Bobo eet veel te veel lekkers, terwijl de heksjes in slaap vallen, als dat maar goed gaat.

Tip

Echt een aanrader als je op een lieve, rustige manier wilt griezelen. De zachte illustraties zijn ook heel geschikt voor peuters. Zelf kun je ook een heksenfeestje organiseren tijdens de kinderboekenweek. Verkleed allemaal als heks, snoep van de lekkere hapjes en lees vooral veel boeken voor. Als afsluiter kun je een heksenrace houden die ik beschreef bij de openingen.

Lees ook: GRUWELIJK LEUKE OPENINGEN KINDERBOEKENWEEK 2017

Rikki durft

Rikki durft

In Rikki durft is het zomer. Rikki ziet zijn vriendjes in een tent buiten slapen. Dat wil hij ook wel! Hij vraagt zijn vader om een tent in de tuin te maken. Maar zou Rikki dat wel durven? Alleen slapen in de tuin? Ja hoor, hij is tenslotte heel stoer. Maar als de tent er staat en de zaklamp van Rikki ineens leeg is, is het toch wel heel spannend allemaal. Rikki hoort enge geluiden en ziet vreemde schaduwen op het tentdoek. Als hij de tent uit rent, zijn de enge schaduwen gelukkig zijn vader en zijn moeder. Ze besluiten om dan maar met zijn drieën in de tent te slapen, stuk gezelliger en lekker veilig.

Tip

Maak ook een schaduwspel met de klas naar aanleiding van het boek. Span een laken, zorg voor een licht erachter en laat de kinderen monsters maken van hun handen. Je kunt er ook iemand bij bedenken die de monsters wegjaagt.

Dit is een boek vol monsters

Dit is een boek vol monsters

Dit is een boek vol monsters doet me erg denken aan Pas op! Dit boek bijt! In het boek word je al op de eerste bladzijde gewaarschuwd. Alleen het boek bekijken als je durft! Op elke bladzijde zie je weer een ander soort monster. Je wordt constant gewaarschuwd voor van alles en je wordt uitgedaagd om bijvoorbeeld je neus dicht te houden of je oren te verstoppen. Het laatste monster is het engste, maar ook het leukste. Het is een uitklapmonster, altijd geweldig voor kinderen. Aan het einde van het boek kunnen de kinderen een dapperheidsdiploma verdienen. Leuk om te kopiëren voor de hele klas en na de Kinderboekenweek uit te delen.

Het is een heel interactief boek, onze peuter reageerde meteen vol (leuke) spanning op zijn gezicht. Ik vind het leuk om te zien dat Guido van Genechten andere technieken gebruikt dan bijvoorbeeld in Rikki. De monsters zijn ook echt best eng, maar heel leuk voor kinderen. Ik snap heel goed dat het een kerntitel is, kinderen zullen hiervan smullen!

Alledrie leuk

Onze peuter vond alledrie de boeken even leuk, hij kon niet kiezen. Allemaal aanraders dus. Ik zou zeggen: meedoen en lekker alle boeken in de Kinderboekenweek lezen!

Win

Van Clavis mag ik twee van deze gave pakketten weggeven.

Wat moet je doen?

Bedenk zelf een naam voor een griezelig monster en zet dat in een reactie onder dit bericht, op de site dus!

Dinsdag 19 september maak ik de twee winnaars bekend.

BewarenBewaren

BewarenBewaren