Win kaarten voor de documentaire Jij bent mijn vriend

Win kaarten voor de documentaire Jij bent mijn vriend

Ken je de docu De kinderen van juf Kiet nog? De makers komen nu met een nieuwe film: Jij bent mijn vriend. Ik mag 3 x 2 kaarten weggeven voor een filmtheater bij jou in de buurt. 

Jij bent mijn vriend

Regisseurs Petra en Peter Lataster komen in Jij bent mijn vriend weer in de klas van Juf Kiet. Ze filmen de zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Hij spreekt de taal niet en kent niemand. Een vriend vinden blijkt dan ook niet zo eenvoudig te zijn.

Hij heeft een vriend die later in het jaar helaas weer vertrekt. Branche is hier behoorlijk verdrietig om. Gelukkig weet hij het vertrouwen van een jongetje uit Syrië te winnen.

Hoe houdt hij zich staande in de klas van juf Kiet met klasgenoten waar hij de taal niet mee kan spreken? Je ziet zijn paniek op de eerste dag, maar ook een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout. Daar begint hij weer opnieuw met vrienden maken, want iedereen in de groep 5 komt uit Nederland.

Jij bent mijn vriend

Filmen op de achtergrond

Petra en Peter Lataster filmden ook hier weer observerend. Zonder commentaar of interviews en vanuit het perspectief van de kinderen. Jij bent mijn vriend gaat over de zoektocht van ieder mens naar een liefdevolle en veilige omgeving.

Wanneer komt de film uit?

Mokum Filmdistributie brengt Jij bent mijn vriend uit op 22 november 2018 in de filmtheaters en op Picl.

Win kaarten voor de documentaire Jij bent mijn vriend

Regisseurs Petra en Peter Lataster over Jij bent mijn vrien

“Met Jij bent mijn vriend willen we laten zien hoe belangrijk het voor kinderen is om vriendschappen te leren sluiten. Dat maakt ze socialer en het helpt kinderen om te aarden in een groep. Zo vinden ze hun plek in het leven. Maar behoort deze taak ook tot het toch al overvolle eisenpakken van een leraar?”

Win

Ik mag 3 x 2 kaarten weggeven van HERRIE Film & tv. Zet hieronder (op de site dus) een reactie waarom je de kaarten wilt winnen en wie je mee wilt nemen. Dinsdag 20 november mail ik de winnaars.