Wipeout, ook voor kids!

Wipeout, ook voor kids!

Door Willemijn. Eind mei was het dan zover een evenement waar ik al maanden naar uitkeek: Wipeout! Toen ik aankwam zag ik tot mijn verbazing dat er ook heel veel te doen was voor kinderen. Ik dacht dat het vooral voor volwassenen zou zijn. Ik vertel jullie wat je daar kunt doen met kinderen.

Wipeout, wat is dat?

Veel mensen kennen het al, maar voor de mensen die het niet kennen: Wipeout zijn obstakels op land of op het water waar je overheen moet zien te komen. De meeste obstakels bewegen, maar niet allemaal. Het bekendste onderdeel zijn de grote rode ballen waar je op moet springen, van bal naar bal.

Wipeout voor kids

Wipeout is iets heel avontuurlijks! De adrenaline giert door je lijf. Na een beetje onderzoek op de site van Wipeout Nederland en zelf rondkijken op het terrein, kwam ik hier achter. Beldert Beach is een terrein waar alle Wipeout obstakels zijn, de enige echte Wipeout baan in Nederland. Er is een parcours voor volwassenen (leuk als teamuitje), maar ook 20 obstakels voor kinderen. Je kunt op een vrije woensdagmiddag er heen gaan, of in het weekend, maar ook als kinderfeestje en schoolreisje.

Lees ook: THEMA ZOMER; OP REIS, VAKANTIE, ZOMERVAKANTIE

Obstakels

Er zijn dus 20 obstakels beschikbaar voor kinderen tot en met 13 jaar. Ouders mogen hier niet op, maar mogen wel kijken of relaxen in de Beachclub. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld de bekende rode Bouncing balls. De ballen staan dichter bij elkaar dan bij de volwassenen en staan op een luchtkussen. Naast de bekende rode ballen, zijn er ook verschillende sweepers. Een waarbij je op een trampoline moet springen om de sweeper te ontwijken, maar ook is er een sweeper tijdens een speciaal parcours. Ook zijn er verschillende muren waar je langs moet klimmen. De sucker punch stoot je er af met een kussen, en bij de waterwall moet je jezelf goed vasthouden terwijl er water op je gesproeid wordt. Via deze link kun je alle kinderobstakels bekijken: https://www.wipeoutkids.nl/obstacles/

Mijn ervaring

Wipeout lijkt een erg pijnlijke ervaring, hun slogan is dan ook “let the hurt begin”. Maar dat is het helemaal niet. Er gebeurt zelden een ongeluk als je je gewoon aan de regels houdt. Dit is info over de obstakels voor volwassenen, maar ik denk dat de obstakels voor kinderen nog veiliger zijn. Alle kussens zijn zacht genoeg en bij het volwassen parcours draag je een helm + zwemvest. Ik heb zelf geen pijn gekregen, alleen een klein beetje spierpijn de volgende dag van het stevig vasthouden van de obstakels om niet in het water te vallen. Willen jullie nog op teamuitje en heb je geen idee wat je moet doen? Dit is echt een super leuk idee! Je kunt kiezen uit verschillende parcoursen, waarbij de moeilijkheid verschilt.

Links voor info

Wil je met de klas of school naar Wipeout, hier kun je alle informatie vinden: https://www.wipeoutkids.nl/schoolreisje/

Wil je met je kind(eren) een kinderfeestje houden bij Wipeout Nederland, dan kun je alle informatie daarvoor hier vinden: https://www.wipeoutkids.nl/kinderfeestje/

Voor alle algemene informatie en informatie voor de volwassenen activiteiten, kun je het beste op deze site terecht: https://www.wipeout.nl

Ik hoop dat iedereen een keer Wipeout gaat doen! Het is minder moeilijk dan het lijkt, maar zeker erg leuk om te doen! Wel een beetje spannend hoor..