Zelf boekenlegger maken

Zelf boekenlegger maken

Een leuke tip voor de leesbevordering: zelf boekenlegger maken. Laat de kinderen een boekenlegger ontwerpen of inkleuren. Met leuke downloads. 

Boekenlegger

Met een boekenlegger wordt lezen een extra feestje.

Het kan ook helpen bij het lezen door de boekenlegger telkens onder de zin te leggen die je leest. Zo raken de kinderen niet afgeleid door de andere zinnen tijdens het lezen.

Helemaal als je de kinderen zelf een boekenlegger ontwerpen. Hier heb ik een download voor gemaakt. Het is een word bestand, zodat de kinderen de boekenlegger ook zelf in word en/of paint kunnen ontwerpen op de computer.

Boekenlegger leeg

Boekenlegger leeg

Laat de kinderen een boekenlegger ontwerpen door ze in het bestand te laten tekenen. Je kunt er een wedstrijd van maken: ontwerp een boekenlegger voor de hele klas die de kinderen kunnen gebruiken bij het lezen in hun leesboek. Maak een top 3 van de boekenleggers waar de kinderen op mogen stemmen. Dit kunnen ze “blind” doen door een briefje aan jou te geven. Je kunt het ook klassikaal doen door per boekenlegger te turven wie erop stemt.

Kopieer dan de boekenlegger in kleur voor de hele klas en lamineer ze zodat ze netjes blijven.

Juf Inger maakte ook leuke boekenleggers.

Handletteren

Je kunt de kinderen ook een boekenlegger laten ontwerpen door handlettering. Ze schrijven dan op een mooie manier en “tekenen” zo de boekenlegger. Je kunt ze bijvoorbeeld een bepaalde letter laten schrijven of hun naam op een mooie manier.

Lees ook: HANDLETTEREN MET KINDEREN

Boekenleggers

Ik heb ook wat boekenleggers gemaakt die de kinderen kunnen inkleuren.

Boeken

Boekenlegger boeken

Boekenlegger boeken

Dieren

Boekenlegger dieren

Boekenlegger dieren

Kleurplaat

Boekenlegger kleurplaat

Boekenlegger kleurplaat

Boekenlegger als cadeautje

Je kunt ook online boekenleggers ontwerpen, bijvoorbeeld met de naam van de kinderen van de klas. Leuk als afscheidscadeautje voor de juf of meester!

Meer boekenleggers: DOWNLOAD BOEKENLEGGERS

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Dit is een #jufmaikeadd 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren