Het einde van het schooljaar is in zicht. We zijn moe, survivallen de weken door en moeten nog zoveel doen. Zet de knop om met deze tips. Je kan het! Zo kom je de laatste schoolweken door

Zo kom je de laatste schoolweken door

1. Caffeine dieet  

Verdubbel je inname van kopjes koffie (van 5 naar 10 kopjes per dag), gooi een plank van je leerkrachtenkast leeg en laad die vol met blikjes cola (light) en/of red-bull. Of, nog beter, sluit een directe slang aan van het koffie-apparaat tot je bureau.

2. I love goodies!

Maak als je toch bezig bent met je leerkrachtenkast, maak meteen een la in je bureau, het liefst de grootste, leeg en stouw deze vol met chocola, dropjes, zuurtjes en had ik al chocola gezegd? Doe er een slot op en verstop de sleutel ergens op je lichaam voor de grijpgrage handjes van je collega’s.

3. Degelijke schoenen

Maak je niet druk hoe je eruit ziet. Van mij part draag je de lelijkste schoenen ever, als ze maar goed zitten. Je hebt nog heel wat kilometers te gaan.

4. Music please!

Zorg voor een einde schooljaar theme. Zet ‘m hard na schooltijd (of onder, vinden je kids vast ook leuk) en ga lekker los. Dit is die van mij.

5. Sh*tload aan schoonmaakmiddelen

Nummer 1: babybillendoekjes. Maak je alles mee schoon.
2. Ontsmettingsmiddel. Kun je vooral jezelf goed mee schoon houden tegen allerlei viezigheden die de kinderen mee brengen.
3. Allesreiniger. Voor al het schoonmaak-, schoonmaak- en schoonmaakwerk.
4. Scheerschuim. Werkt goed om van alles mee schoon te maken en de kids love it!
5. Verfrissingspray. Want vieze geurtjes zijn er nu ook echt overal.

6. Gekleurde pennen

Zorg voor de meest fel gekleurde pennen. Of pennen met leuke figuurtjes erop, zoals een eenhoorn, Sesamstraat poppetjes, of eem, iets pikanters wellicht? Heb je tenminste ook nog iets leuks als je al die toetsen moet nakijken.

7. Vette gezonde snacks

Draag je hubby of liefje op om lekkere snacks voor je te halen als maaltijd. In de verte hoor je je moeder (of je directeur ;)) al roepen dat je ook juist gezond moet doen in die laatste zware weken.  ‘Ja ja mam, ik eet ook wel een appel.’

8. Ruilen?

Geef iedereen die zegt: “O, ik ben echt jaloers, zo lang vakantie!” een pets, het snelle antwoord: “Ruilen? Kan ik er vast aan beginnen.”

9. Ik heb rust nodig!

Geef iedereen die je lief is vast door dat je de eerste week/weken van de vakantie niet aanspreekbaar bent, je telefoon uit staat en dat ze zeker niet langs moeten komen. Je hebt rust nodig! En er ligt helaas ook nog een gigantische was en een ontploft huis op je te wachten.

10. Chillen met je beste collega

Loop elke dag het lokaal van je bestie binnen. Samen komen jullie de laatste weken wel door.

Het is aftellen, even op je tandvlees lopen, maar ook jij komt er. Succes!