3 tekenlessen voor de laatste weken van het schooljaar

3 tekenlessen voor de laatste weken van het schooljaar

Door Manon. Toen ik op Pinterest aan het neuzen was zag ik een groot aanbod aan leuke tekenlessen. Ik was op zoek naar een leuke tekenles om het schooljaar mee af te sluiten, maar ik kon niet echt iets vinden wat helemaal naar mijn zin was. Daarom paste ik de gevonden tekenlessen wat aan en maakte ik er een leuke eigen tekenles van. Een tekenles om terug te kijken op het afgelopen schooljaar of juist een tekenles om vooruit te kijken naar het volgende schooljaar. 

Dit jaar mag ik afsluiten met een super leuke groep 8. Met hen wilde ik op een leuke manier het schooljaar, of zelfs hun basisschooltijd evalueren in de vorm van een leuke tekenles. Op Pinterest vind je natuurlijk honderden leuke ideeën, maar toen ik na twee avonden zoeken eigenlijk nog steeds niet gevonden had waar ik naar zocht besloot ik een paar tekenlessen zo te veranderen zodat ze wel brachten waarnaar ik op zoek was. Terugblik of vooruitblik.

Bekijk ook: TIPS VOOR DE LAATSTE SCHOOLDAG

Tekenlessen

Wat zie ik in mijn zonnebril?

Een tekenles die op dit moment erg populair is. Ik heb hem namelijk al een paar keer op Facebook voorbij zien komen en op Pinterest vind je hem bijna bovenaan. De kinderen tekenen een portret van zichzelf met  een leuke zonnebril op. Voor de lagere groepen kun je de zonnebrillen downloaden.

Zonnebrillen

Zonnebrillen

In de glazen van de bril tekenen de kinderen de leukste dingen van het afgelopen schooljaar. Waar denk jij nog graag aan terug? Of ze tekenen juist waar ze naar uit kijken in het nieuwe schooljaar.

De verrekijker

De kinderen tekenen de glazen van de verrekijker en een stuk van de verrekijker. Laat kinderen op internet naar voorbeelden kijken en haal natuurlijk een echte verrekijker erbij in je klas. Met een verrekijker kun je ver kijken. Je kan dichten van veraf dichterbij halen. In deze tekenles kun je met deze verrekijker ver in de toekomst kijken of juist in het verleden. In de glazen van de verrekijken tekenen de kinderen de dingen die ze doen herinneren aan dit schooljaar, of ze tekenen juist hun verwachtingen van het komende schooljaar, of zoals je in groep 8 zou kunnen doen hun toekomst.

Bekijk hier fijne potloden om te tekenen

Het sleutelgat

Een sleutelgat geeft je een klein doorkijkje. Je kunt een klein stukje zien van een groter geheel. Je ziet niet alles. Dat is best wel spannend soms. Wat zie jij door het sleutelgat? Kinderen tekenen eerst een sleutelgat met daarom heen de achtergrond van een deur. In het doorkijkje tekenen ze een terugblik op het laatste schooljaar of een vooruit blik op het nieuwe schooljaar of hun toekomst.

3 tekenlessen voor de laatste weken van het schooljaar

Evalueren en vooruitkijken

Al deze opdrachten geven je de mogelijkheid om met de kinderen het afgelopen jaar te evalueren, maar ook om al eens vooruit te kijken naar het jaar wat staat te wachten. Wat vinden kinderen er van, hoe kijken zij er tegen aan. Leuk om aan de ouders te presenteren zo aan het einde van het schooljaar.

Lees ook: HOE JE HET JAAR KUNT EVALUEREN MET JE KLAS

Bij ons in de klas hebben we de opdracht van de zonnebril uitgevoerd en de kinderen waren erg enthousiast. Heb jij misschien nog meer leuke ideeën? Leuk als je ze wil delen!!

Er staat een affiliate link in dit blog.

BewarenBewaren