WIN Hubelino trechter en review swing

WIN Hubelino trechter en review swing

Hoera, weer een winactie met Hubelino vandaag! Ik ontving de swing en de trechter en ik mag een keer de Hubelino trechter weggeven in een winactie. Kijk ook het filmpje wat de trechter en de swing kunnen.  

Hubelino

We hebben al veel Hubelino materiaal in huis en onze kleuter speelt er graag mee met zijn papa. Ook in de klas zijn de kinderen dol op het materiaal. Duplo blijft sowieso al leuk, helemaal tof als je er knikkerbanen mee kunt maken of om met educatief materiaal te kunnen spelen. Met de Hubelino trechter en de swing heb je een leuke aanvulling in huis waar kinderen dol op zijn.

Lees ook: REVIEW HUBELINO REKENEN 

Hubelino trechterHubelino trechter

Met de Hubelino trechter kun je knikkers laten rollen en naar beneden laten vallen. Dit is het favoriete onderdeel van onze kleuter nu. Als de knikker in de trechter valt, duurt het best even voordat hij naar beneden rolt. Leuk om te zien natuurlijk en tof om te leren over de zwaartekracht. De knikker (of het balletje) draait snelle rondjes waardoor het langzaam naar beneden rolt en door het gat valt. Er zitten ook wat blokjes bij de trechter waardoor je een kleine knikkerbaan kunt maken. Maar het werkt ook goed als uitbreiding natuurlijk, zo gebruiken wij ‘m en maken we vaak een grote knikkerbaan. In de set zitten twee trechters. Kijk onderaan het blog hoe je de set kunt winnen.

Bekijk of koop de Hubelino trechter hier.

 

Hubelino Swing

Hubelino Swing

Met de Hubelino Swing kun je de knikker twee kanten op laten rollen. De Swing bepaalt naar welke kant de knikker rolt. Heel tof om samen met de trechter te gebruiken. Voor kinderen is het heel leuk om te zien dat de knikker langzaam naar het gat van de trechter toe rolt en vervolgens bij de swing twee kanten op kan.

Rekenen met de swing

Ook leuk om te leren schatten: waar gaat de knikker heen? Of om er een wedstrijdje van te maken. Laat de knikker dan bijvoorbeeld tien keer rollen. Aan welke kant rolt hij het meeste eruit: links of rechts? Je kunt er met een klein stickertje nummers of letters opplakken. Bij welke kant rolt de knikker er het vaakste af? Houd dit bij door te turven op een papiertje. Je kunt er ook een staafdiagram bij maken.

WIN

Hubelino trechter

Je kunt de set met de trechter winnen! Laat hieronder (op de site dus) een reactie achter voor wie je de set wilt winnen en waarom. Dinsdag 3 juli maak ik de winnaar bekend.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren