Activiteiten Gran Canaria kind

Activiteiten Gran Canaria kind

Door Ingrid. Gran Canaria is een eiland dat erg de moeite waard is om naar toe te vliegen. Het weer is daar het hele jaar door heerlijk en vooral in de zomer lekker warm maar niet te heet doordat het een eiland is. Daarnaast is het zo’n 4,5 uur vliegen, waardoor het goed te doen is met jonge kinderen. In dit blog geef ik je tips voor activiteiten op Gran Canaria met jonge kinderen.

Activiteiten Gran Canaria kind

Kinderhotel

Zorg voor een mooi kinderhotel. Wij verbleven in dit hotel, Maspalomas Princess (ook wel bekend als Tabaiba Princess). Daar is een prachtig kinderzwembad waarin alle leeftijden zich kunnen vermaken. In het hotel zelf was er animatie. Helaas buiten juli en augustus om niet in het Nederlands en het was ook voor 4 jaar en ouder, maar leuk was het wel zo te zien. En de mini disco is echt een aanrader!

Stukken rijden

Wij hebben uren rond gereden om de kinderen lekker te laten slapen zodat ze zich aan konden passen aan het avondritme. Nu hebben wij dan ook van die slechte slapers waarmee je moet gaan rijden (wandelwagen of auto) om ze überhaupt in slaap te krijgen, maar los daarvan is het echt een aanrader. Hieronder enkele tips waar je heen kunt rijden.

Pico de las Nieves

Rij naar het hoogste punt op het eiland Pico de las Nieves (let op: flink steile bergklim met de auto van bijna 2000m op gelukkig wel een goed wegdek). Doe dit op een zonnige dag, zodat je ook kunt genieten van het uitzicht.

Rainbow Rocks

Bezoek de Rainbow Rocks. Wij kwamen ze per toeval tegen, maar als we het geweten hadden waren we er sowieso ook heen gereden. Wat zien de Rainbow Rocks er prachtig uit vanuit de auto en hoe gaaf is het om hier even te stoppen voor wat foto’s? De oudste werd gelukkig wakker en samen met mij kon hij genieten van deze prachtige rotsen.

Las Palmas

Ga naar Las Palmas en bezoek de haven, prachtig om de boten te bekijken met jonge kinderen.

In Las Palmas staat een hele mooie Kathedraal, de Sint Ana Kathedraal. Je kunt vanaf het plein naar de lift lopen, waar we voor €3,- p.p. naar boven konden en jonge kinderen zijn gratis. Vanaf daar hadden we een prachtig uitzicht over de hoofdstad.
Via de zijkant kon je wederom voor €3,- p.p. en kinderen gratis het museum en de Kathedraal zelf bezoeken. Onze oudste is erg onder de indruk van de mooie ramen zo hoog in de lucht en brandde graag een kaarsje voor iedereen die we lief hebben.

Poema del mar Aquarium

Overal waar je komt zie je reclame voor Poema del mar Aquarium. Het klonk voor ons als een soort Sealife Scheveningen of de oceaan uit Burgers Zoo, echter bleek niets minder waar. Het is een soort dierenpark met aquarium waar je zelfs dolfijnen kunt aaien. Een aanrader met kleine kinderen dus.

Er staat een affiliate link in dit blog.