Verblijf Gran Canaria met kind

Verblijf Gran Canaria met kind

Door Ingrid. ‘Is Gran Canaria leuk met jonge kinderen?’ vroegen we ons af. En daar kunnen we volop JA op antwoorden. Gran Canaria is een aanrader met jonge kinderen. Onze oudste is bijna 3 en de jongste bijna 5 maanden. We konden hierdoor buiten het seizoen op vakantie en kozen half juni 2022 voor Gran Canaria. Maar hoe zorg je ervoor dat Gran Canaria (of welke vakantie naar de zon met het vliegtuig dan ook) met jonge kinderen een succes is? Met deze tips kom je een heel eind!

Verblijf Gran Canaria met kind

Een zwemparadijs 

Wil je op vakantie dat jonge kinderen het naar hun zin hebben? Zorg voor een fijn zwembad waarin ze zich goed (en mogelijk zelfstandig) kunnen vermaken. Wij verbleven in dit hotel Maspalomas Princess en daar waren verschillende zwembaden te vinden. Het speelparadijs is waar we het speciaal op uitgezocht hadden. En met succes! De kleine man kon redelijk zelfstandig, met regelmatig toezicht vanaf de kant of een meespelende ouder, genieten met deze PuddleJumper aan.

Zwembad

Huur een auto

We hebben gedurende het gehele verblijf een auto gehuurd. Dit zorgde ervoor dat we geen transfer hoefde en gewoon lekker ons eigen ritme konden volgen. De beide Kids sliepen nog geen 5 minuten nadat we bij het vliegveld weg reden (het was al na bedtijd inmiddels).

Verder had de oudste het nodig om regelmatig even een dutje te doen en lukt hem dat meestal alleen in de auto, dus toerden wij het eiland rond en konden de kids lekker slapen. Win-win!

Het eiland zelf is niet heel groot en met de auto konden we behoorlijk veel bezoeken, dat was erg fijn. Parkeren en benzine waren vergeleken met Nederland erg goedkoop (lees 1,60 voor 1l benzine op Gran Canaria waar het zo’n 2,40 voor 1l benzine in Nederland is).

All inclusive

Wij hebben gekozen voor all inclusive. Juist omdat we met een Nederlands ritme echt niet op zoek wilden naar restaurants in de avond. Eventueel was half pension (ontbijt en avond eten) ook een optie geweest.

Het fijne was dat er de hele dag een soort snackbar was waar we, zeker de eerste dagen, rond een uur of 16.00-17.00 uur alvast wat te eten konden halen voor de oudste. Later at hij dan nog eens met ons mee.

Het grote voordeel aan het buffet vonden wij dat de oudste hier van alles kon proberen en proeven. Hij probeerde van alles uit wat we thuis nooit eten, niet alles was een succes, maar het stond er. Dat was heel fijn! Daarnaast koos hij ook regelmatig voor fruit en at hij niet echt ongezonder dan thuis ;-)

Extra tip: neem een mini flesje siroop zonder suiker mee, zoals deze. Wij hebben er bijna de hele week mee gedaan, ideaal om alle prik en slush te vermijden.

Balkon

Neem een kamer met balkon, dan kun je heerlijk relaxen als de kinderen even een dutje op bed doen. Zo’n dutje hebben ze extra hard nodig op Gran Canaria, want hoewel er maar 1 uur tijdsverschil is is het tijdsverschil eigenlijk groter doordat het buffet pas 18.30 uur (Nederland 19.30 uur) open gaat en de mini disco zelfs pas om 20.30 uur (Nederland 21.30 uur) begint. Onze oudste hebben we door het middagslaapje weer te introduceren kunnen oprekken tot een bedtijd na de mini disco, in Nederland dus tussen 22.00 en 23.00 uur. Gelukkig sliep hij daardoor ook uit!

Zonnebrand

Smeer echt voldoende zonnebrand! Liever te vaak dan te weinig. Wij hadden net voldoende aan één tube Naïf, deze, maar neem er zeker twee mee. De enige keren dat we verbrand zijn, is doordat we onszelf of delen vergaten te smeren of doordat we een extra laagje vergaten. Want dingen vergeten in de chaos met twee kinderen ging vanzelf… Oeps, dat heb je op een vakantie met jonge kinderen.

Vliegreis

Wij hebben gekozen voor twee vluchten overdag. Dit maakt dat de kinderen wakker zijn tijdens het reizen, maar je gelukkig zelf geen gebroken nacht hebt en de volgende dag weer aan kan. Het nadeel is wel dat je hierdoor twee vakantiedagen kwijt bent.

Voor nachtvluchten kan ik de Jetkids aanraden, lees daarover meer in dit blog.

Wat wel/niet meenemen?

Het was heel erg zoeken naar wat we mee moesten nemen qua kleding en spullen voor een vakantie met jonge kinderen. Gran Canaria is toch een eiland, dus hoe warm voelt 24 graden eigenlijk? Daarnaast ook omdat de oudste net zindelijk was en de jongste juist nog volop in de luiers zit en regelmatig poepongelukjes heeft. Ook reageren ze meestal niet geweldig op andere billendoekjes, dus daar luiers kopen was ook geen optie.

Maar wat dus wel?

Uiteindelijk hadden we voor de kleine man te weinig broeken, dus daarvoor moest ik bijna het dubbele aantal broeken meenemen. Pyjama’s konden wel twee nachten mee omdat hij er, anders dan thuis, niet in at. En korte mouwen was warm zat, zo geweldig deed de airco het niet.

De kleine meid had juist weer genoeg kleding mee, ze lag vaak alleen in een romper maar precies genoeg rompers. Dus neem ook twee rompers per dag mee zou ik zeggen.

Verder hadden wij badhanddoeken service, dus die hoefden niet mee. Waterspeelgoed kochten we daar. En dichte schoenen hadden we alleen tijdens de heen- en terugreis aan. Shampoo e.d. hadden we de week ervoor al thuis gebruikt zodat het net wat minder gewicht was en was hierdoor na de vakantie zo goed als op en konden we dus daar laten. Washandjes hebben we dan weer wel gemist, dat is voor de kids heel fijn na een dagje zonnebrand.

Verder vertelde ik in mijn eerdere blog al over de CloudSleeper en hoe we die achteraf gezien niet nodig hadden maar het is en blijft wel een aanrader!

Bekijk ook activiteiten die je kunt doen met kinderen in Gran Canaria.

Er staan affiliate links in dit blog.