Afscheidscadeau juf of meester, zoals een vakantie overlevingspakket, een keukenschort en een bedankt-dat-je-me-liet-groeien. Fijne tips om afscheid te nemen van de juf of meester. 

Natuurlijk hoeven de cadeautjes niet, maar ik vind het wel leuk om iets namens onze zoon te geven aan zijn juffen en de gastouder voor de vakantie. Ze hebben toch een jaar lang hard gewerkt met onze zoon, dus ze verdienen het! Ik koos zelf voor een niet zo duur cadeau, maar ik kreeg ook hele leuke cadeaus. Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar het is wel fijn om zo gewaardeerd te worden.

Cadeautjes leerkracht

Als leerkracht vind ik een zelfgemaakt cadeau altijd leuk, maar wel fijn als het dan ook een beetje functioneel is.

Bedankt dat je me liet groeien

1. Bedankt dat je me liet groeien

Een pot beschilderd of getekend met stift met de tekst: BEDANKT DAT JE ME LIET GROEIEN. Doe er wat zaadjes voor bloemen in en lak de pot zodat het ook buiten kan staan.

Oorkonde

Oorkonde liefste juf

Ik ontwierp een oorkonde voor de juf en voor de meester die je bij je cadeautje kunt doen.

Bekijk ook: 10 LEUKE DOWNLOADS AFSCHEID CADEAU JUF OF MEESTER

Vriendenboekje juf of meester

Print de pagina van het vriendenboekje uit voor elk kind van de klas en laat het invullen over hun juf of meester.

Cadeautjes afscheid leerkracht basisschool

Vakantie overlevingspakket

Vakantie overlevingspakket

Van mijn duo kreeg ik een vakantie overlevingspakket, zo lief! En ik vond het zo’n origineel idee. Ze had bij elk item een idee en een lief briefje geschreven. Zo zaten er kletskoppen in, omdat we zo gezellig samen konden kletsen, augurken natuurlijk omdat we allebei zwanger zijn en Fanta vanwege de FANTAstische samenwerking. Ik ga haar ook echt missen als duo!

Bekijk ook: AFSCHEIDSCADEAUTJES VOOR DE LEERKRACHT EN JE COLLEGA

Strandpakket

Strandpakket

Een echt luxe cadeau waar ik wel even ondersteboven van was! Ik kreeg een heel mooi strandlaken dat ik zeker deze vakantie ga gebruiken! Er zaten lekker koekjes bij en speciale tijdschriften voor de zwangerschap. Er zat een lief kaartje bij met een persoonlijke tekst en mijn naam geschreven door de leerling. Ik vond het zo’n mooi cadeau!

Strijkkralen

Strijkkralen juf

Vooral bij de wat oudere kinderen vallen strijkkralen erg in de smaak om een cadeau mee te maken. Maak er bijvoorbeeld een sleutelhanger van door een rechthoek te maken met de strijkkralen. Maak eerst de letters en vul de rechthoek dan verder op met een andere kleur. Houd een gaatje vrij in de hoek, hier kun je dan een sleutelhanger doorheen doen.

Bekijk ook: CADEAU VOOR JUF OF MEESTER VAN STRIJKKRALEN

Keukenschort

Keukenschort

Ik heb altijd verschillende kleuren textielstiften in huis. Die komen zo vaak van pas! Je maakt er snel een origineel cadeau van. Voor de juffen van de peuterspeelzaal maakte ik een keukenschort met onze peuter. Ik kocht het schort bij de Action, ook de cakevormpjes komen daar vandaan.

Onze peuter mocht zelf de tekst voor zijn juffen bedenken. Ik had er voor allebei de juffen en de gastouder een. De teksten zette ik er met textielstift op. Vervolgens mocht hij er zelf op tekenen met de textielstiften. Hij wilde ook per se een huis erop, die moest ik tekenen dus. Vind ik alleen maar leuk die creatieve vrijheid :). En zeker wat betreft de gastouder past het natuurlijk goed.

Bekijk ook de Pinterestpagina met allerlei afscheidscadeautjes.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren